Fredag
15 Jan 1 match
Söndag
17 Jan 2 matcher
Lördag
23 Jan 1 match
Söndag
24 Jan 1 match
Onsdag
27 Jan 1 match
Lördag
30 Jan 1 match
Söndag
31 Jan 1 match
Onsdag
10 Feb 1 match
Lördag
13 Feb 2 matcher
Tisdag
16 Feb 1 match
Lördag
20 Feb 1 match
Onsdag
24 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 1 match
Torsdag
04 Mar 1 match
Fredag
05 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 1 match
Torsdag
11 Mar 1 match
Söndag
14 Mar 2 matcher
Lördag
20 Mar 1 match

Johan Astbrant ny tränare för Warberg

22 februari 2021 14:00
HERR

Efter förra veckans besked om att Anton Drake lämnar Warberg har klubben nu gjort klart med en ny huvudtränare för herrlaget. Det blir den meriterade Johan Astbrant, tidigare Linköping IBK, som tar över laget. Kontraktet är skrivet på tre år.


Warberg har gjort klart med ny huvudtränare för sitt herrlag. Det blir den 37-årige Johan Astbrant, med tidigare klubbadress Linköpings IBK som tar över efter Anton Drake. Den Vimmerby-fostrade Astbrant har en bakgrund som spelare på SSL-nivå i FC Helsingborg och Linköping, men sadlade 2014 om till huvudtränare för östgötarna. 2015 ledde han klubben till sin första SM-final och blev dessutom framröstad till årets tränare i Svensk innebandy. Året efter upprepade han bedriften genom att återigen stå i en SM-final.

Efter sex säsonger som huvudtränare, fem slutspel, ett corona-sluspel och tre medaljer som tränare för Linköping, lämnade han klubben i slutet av november 2020 för att återförenas med familjen i Malmö. Drygt tre månader senare har han nu klart med ett nytt tränaruppdrag.

  • Känslan är lite wow faktiskt! Det känns riktigt kul att vi kan locka en tränare av Astbrants kaliber till Warberg och att vi därmed säkerställt en väldigt viktig post i ett tidigt skede. Vi har haft ett flertal träffar och samtal med Johan där vi ganska omgående kände att han är rätt profil för oss, både sett till honom som ledare men också i hur vi tänker kring själva spelet och utvecklingen av det. Han är en tränare med mycket hjärta och passion och samtidigt en kravställare som sätter en tydlig stämpel på hur hans lag skall agera. Ihop med sin dokumenterade erfarenhet att utveckla unga spelare till toppspelare i Sverige så ser vi honom som det perfekta valet för oss just nu, säger en nöjd sportchef Kimmo Eskelinen.

Johan Astbrant själv säger så här om valet av Warberg, och vad som lockar honom mest med uppdraget:

  • Warberg har en historia som andas framgång och som inte många lag kan mäta sig med. I och med framgångarna som varit har det skapat bra förutsättningar för nuet. Jag har både som spelare och ledare varit på ”andra sidan” och sett vilket intresse som finns och vilka känslor innebandyn skapar hos Varbergarna.

Warberg har ju under de senaste säsongerna arbetat just med ett generationsskifte med stort fokus på att utveckla unga spelare, det är något jag verkligen gillar och det kände jag att jag vill jag vara med på. Jag kommer att jobba stenhårt för att göra Varbergarna stolta över sitt lag!

Johan Astbrant tillträder sin roll som huvudtränare den 1 maj, efter att nuvarande säsong är färdigspelad.