31 Mar 1 match

Höllviken besegrade Warberg

2 december 2019 10:30
HERR

Det var Höllviken som drog det längsta strået eller mer i innebandytermer, gjorde fler mål, som gjorde att de tog med sig tre poäng ner till Skåne.

Det var Warberg som öppnade starkast i matchen. Redan efter drygt tre minuter spelade gjorde Anton Birgersson 1-0 genom ett skott från ”slottet” rätt upp i högerkrysset. Där efter tappar Warberg fart och Höllviken lyckas få in 1-1 efter halva perioden spelad. Spelet är fram och tillbaka där inget lag riktigt för matchen. Spelet består av mycket felpassningar, bolltapp även om båda lagen har någon chans på att utöka ledningen. Efter matchen summerade tränare Kent Göransson den första perioden som antagligen den sämsta i mannaminne.

Missnöjda med första kom Warberg ut starkt i andra med återigen Anton Birgersson som målskytt, denna gången hade det bara gått 40 sekunder innan han hittade nätet. Antons gäng spelar upp sig och får flera lägen. Utdelning kommer genom ett snyggt avslut från Mattias Kongstad när sju minuter av andra perioden är spelad. Därefter kommer Höllviken in i perioden och trycker på. Warberg tappar momentum från målen vilket ger energi till Höllviken. För gästerna får till både reducering och kvittering när 17 minuter av den andra perioden är spelad. Med drygt 1 minut kvar av första perioden åker Warberg på en utvisning som motståndarna förvaltar optimalt och Höllviken är för första gången i ledning i matchen.

När tredje perioden startar är ställningen 3-4. Det är ett ihärdigt Warberg som vid två tillfällen får spela powerplay utan utdelning och trots att det ges chanser till reducering så uteblir den tyvärr. Höllviken får med dig poängen söderut och lagen byter plats i tabellen.

Ny vecka idag & nya matcher att ladda om inför. Nästa spelas redan på onsdag borta mot Pixbo Wallenstam i Mölnlycke.