Söndag
07 Mar 1 match
Torsdag
11 Mar 1 match
Söndag
14 Mar 2 matcher
Lördag
20 Mar 1 match
Onsdag
25 Aug 1 match
Torsdag
26 Aug 1 match
Fredag
27 Aug 1 match
Söndag
29 Aug 2 matcher
Söndag
12 Sep 1 match
Tisdag
14 Sep 1 match
Lördag
18 Sep 1 match
Söndag
19 Sep 1 match
Lördag
25 Sep 1 match
Söndag
26 Sep 1 match
Fredag
01 Okt 1 match
Söndag
03 Okt 2 matcher
Lördag
09 Okt 2 matcher
Lördag
23 Okt 1 match
Söndag
24 Okt 1 match
Lördag
30 Okt 2 matcher
Lördag
06 Nov 1 match
Söndag
07 Nov 1 match
Onsdag
10 Nov 1 match

Damlagets ledarstab för kommande säsong!

25 maj 2021 11:45
DAM

Det har varit en process som har pågått sedan säsongen tog slut, men nu har det landat och rollfördelningen i damlagets stab är satt. Det blir välbekanta ansikten, men i nya roller. Det blir även ett nytt ansikte, dock långt från obekant, som kommer att kliva in bakom sargen kommande säsong.


Ända sedan den föregående säsongen avslutades har en av klubbchefs, samt sportchef för dam, Emil Risbergs prioriteringar varit att säkra en stab kring damlaget som känns trygg och som fokuserar på att bygga vidare på det som startades under föregående säsong. Nu är konstellationen samt rollfördelningen klar. Väldigt glädjande är att Kent Göransson och Stefan Smedberg stannar hos laget och får även med sig Cecilia ”Cilla” Andersson.

Så här säger Emil Risberg om processen men även rollfördelningen i den nya staben:

-Vi har nu landat en process som har pågått under en tid, där vi har utvärderat spelarnas uppfattning om vad som har fungerat bra och vad som behöver utvecklas baserat på säsongen som har varit, tillsammans med min och den dåvarande ledarstabens uppfattning. Sammantaget vill vi bygga vidare på de utvecklingssteg som togs under säsongen som varit. En nyckelfaktor i det är att ha kontinuitet i både ledarstab och spelartrupp. Därför känns det bra att vi nu har landat i den här konstellationen.

Kent Göransson och Stefan Smedberg kommer även fortsättningsvis att ingå i ledarstaben, om än i lite justerade roller jämfört med föregående säsong. Kent kommer att ha rollen som assisterande tränare medan Stefan kommer att agera matchcoach. Sedan har vi adderat ytterligare en assisterande tränare i form av Cecilia Andersson, vilket känns fantastiskt roligt. Att addera en kompetent kvinnlig ledare har varit en prioriterad fråga för oss. Så det känns jättekul att ”Cilla” väljer att kliva på det här uppdraget.

Men även din egen roll blir annorlunda kring laget mot tidigare?

-Ja, vi ändrar samtidigt i den sportchefsroll som har varit under föregående säsong, till att i stället införa rollen manager. Skillnaden är ett större övergripande ansvar för säsongsplanering, spelutveckling och uppföljning tillsammans med övriga i ledarstaben. Samt att det yttersta ansvaret, som normalt ligger hos en huvudtränare, i stället ligger i managerrollen.

Så här kommenterar staben rollfördelningen och den nya utmaning som väntar de:

Cecilia ”Cilla” Andersson:

-För mig är det ett spännande uppdrag, där jag tror att jag kan bidra med nya dimensioner i ledarskapet. Min förhoppning är att tjejerna i laget ska kunna växa ytterligare ett steg som spelare och individer, för att kunna ta klivet in i ett slutspel.

Stefan ”Bagarn” Smedberg:

-Att tillsammans med tjejerna och ledarstaben få fortsätta utveckla det vi började på förra sä-songen känns väldigt inspirerande. Min nya roll som matchcoach känns otroligt spännande, det är verkligen en roll jag tycker om, och där mina ledaregenskaper kommer till sin rätt. Jag är imponerad av tjejernas vilja att hela tiden bli bättre, att dom är beredda på att lägga ner så mycket tid och energi på att utvecklas är härligt att se. Att få jobba närmare Emil Risberg ska bli intressant och även att vi fått in Cilla i ledarstaben känns enormt roligt. Jag går in i denna säsong med både energi och hunger för att knipa den efterlängtade slutspelsplatsen.

Kent Göransson:

-Det här laget har bara nått en bit på sin resa och jag är väldigt tacksam att jag kan vara med och bidra till den utveckling som både spelare individuellt och laget som helhet står inför.

Vi säger stort tack och lycka till, vi ser fram emot en spännande SSL-säsong.