Onsdag
12 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 2 matcher
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match

Oskar Block avslutar elitkarriären

10 december 2019 13:43
Herr

Warbergs forward Oskar Block har valt att avsluta sin elitsatsning. Dubbla universitetsutbildningar tillsammans med spel på elitnivå blev för mycket, och den 20-årige forwarden väljer nu att lägga fokus på sin civila karriär.


Oskar Block kom till Warberg inför säsongen 2018/2019 från RIG Umeå, där han hade gått på innebandygymnasiet i tre år. Moderklubben är Onyx IBK från Nyköping.

Parallellt med innebandyn läser Oskar dubbla universitetsutbildningar, plus att han har andra uppdrag som kräver tid och engagemang. Detta har gjort att tiden helt enkelt inte räcker till, och Oskar väljer nu därför att ta en paus från elitidrottandet, allt för att kunna fokusera på den civila karriären.

Oskar blev snabbt en populär spelare i klubben, mycket tack vare sitt enorma slit och en arbetskapacitet av allra högsta klass. När han nu stiger åt sidan gör han det efter 32 tävlingsmatcher i den blåa tröjan och sex poäng fördelat på fyra mål och två assist.

Oskar Block säger så här om beslutet:

Jag har verkligen trivts bra i Warberg med föreningen, laget och staden, men får helt enkelt inte ihop helheten just nu. Tyvärr måste jag då välja bort innebandyn som ligger mig så nära just i detta läget.

Herrlagets tränare Kent Göransson som haft en löpande dialog med Oskar under säsongen kommenterar beslutet så här:

Oskar har varit en stor tillgång för vårt lag där han alltid tagit den roll han har blivit tilldelad på ett bra sätt. Det driv han har både civilt och kring sin idrott är något jag är verkligen imponerad av, och något jag själv bär med mig in i framtiden.

I och med Oskar Blocks uttåg är Warbergs trupp reducerad med en spelare, och sportchef Kimmo Eskelinen säger så här om läget:

Självklart tråkigt att vi tappar en spelare, och Oskar har verkligen varit ett föredöme i vår trupp med otroligt fin träningsnärvaro och fysresultat därefter. Nu hoppas jag Oskar kan landa och hitta sig själv, och vi önskar honom ett stort lycka till i sina studier och andra uppdrag framöver!

I nuläget kommer vi inte att jaga en rak ersättare till Oskar, men vi har såklart ögon och öron öppna om det dyker upp något som kan förstärka oss framöver.