Söndag
03 Okt 2 matcher
Lördag
09 Okt 2 matcher
Lördag
23 Okt 1 match
Söndag
24 Okt 1 match
Lördag
30 Okt 2 matcher
Lördag
06 Nov 1 match
Söndag
07 Nov 1 match
Onsdag
10 Nov 1 match
Fredag
12 Nov 1 match
Söndag
14 Nov 1 match
Söndag
21 Nov 1 match
Tisdag
23 Nov 1 match
Söndag
12 Dec 2 matcher
Lördag
18 Dec 1 match
Måndag
27 Dec 1 match
Onsdag
29 Dec 1 match
Torsdag
06 Jan 1 match
Lördag
08 Jan 1 match
Onsdag
12 Jan 1 match
Lördag
15 Jan 1 match
Fredag
21 Jan 1 match
Lördag
22 Jan 1 match
Söndag
23 Jan 1 match
Lördag
29 Jan 1 match
Söndag
30 Jan 1 match

Förändring på herrsidan när Johan Astbrant blir Manager över herrverksamheten.

15 november 2021 12:43
HERR

Warberg som förening står inför en organisationsförändring, och som ett led i det görs strukturen i verksamheten på herrsidan om. Som tidigare meddelat går Johan Astbrant in i rollen som Manager från den 1 december. Vilket gör att Kimmo Eskelinen, som varit sportchef för laget under de senaste fem åren tackar för sig. Här utvecklar herrarna sina tankar.


För fem år sedan klev Warbergs-profilen in som sportchef för herrlaget. I en tid när föreningen var inne i en förändring, precis som nu. Så här säger han själv om sina fem säsonger som sportchef:

-Jag tog ju över rollen som sportchef i ett läge där vi behövde börja om och bygga ett nytt lag för framtiden med fler yngre och gärna lokala spelare. Det arbetet tycker jag vi har lyckats bra med, utmaningen är såklart att det blir svårare att ta klivet tillbaka till SSL och etablera oss utan erfarenhet och spets. Det märkte vi när vi var uppe och vände senast. Vi har idag en snittålder på 22 år i truppen, och med Johan och Ludwig vid rodret finns det således mycket utveckling att se fram emot kommande år om vi kan få en kontinuitet, det tror jag blir viktigt.

Vad händer för dig framöver nu?

-Nu ska jag fokusera fullt ut på att drilla mina grabbar i P10-laget, det blir skoj! De är i en härlig ålder där det händer saker varje vecka, och att vara ungdomsledare är ett av de finaste och viktigaste uppdragen som finns. Dessutom sitter jag ju med i styrelsen i klubben så visst kommer jag att få min beskärda del av innebandy ändå.

Jag vill verkligen tacka alla ledare och spelare som har passerat under dessa år, och det är några stycken, för att jag har fått vara en del av deras karriärer. Alla samtal, alla jobbiga beslut, alla roliga besked, alla sena kvällar med huvudbry, det har utvecklat mig som person enormt och jag har samtidigt fått relationer för livet. Forza Warberg!

Kimmo lämnar nu över uppdraget med varm hand till Johan Astbrant. Rollen som sportchef skrotas och blir i stället formad som Manager. Där tjänsten tränare och sportchef kombineras under den fina titeln. Så här säger Johan Astbrant om hur han ser på den nya rollen:

-Det ska för mig personligen bli superkul att jobba mer med helheten som sportslig ansvarig för herrsidan. Sedan är det de större frågorna som jag främst är nyfiken att jobba med, som att bygga en trupp utefter en budget som föreningen gett mig. Det kommer också att bli intressant att se hur mitt arbetssätt kommer att passa in i denna tjänst, rollen i sig är ju kombinerad tränare och sportchef.

Vad kommer bli den största skillnaden från din nuvarande roll?

-Det tillkommer ju relativt många nya uppgifter. Att kombinera rollen som sportchef med en heltidstjänst utanför är svårt eftersom arbetet kräver extremt mycket tid. Men nu kommer jag kunna arbeta med olika frågor på daglig basis vilket kommer underlätta en del. Går man närmre in på skillnaden så är ju kontraktsbiten det som kanske sticker ut. Rekrytering av nya spelare, men även skriva nya avtal med befintlig trupp och stab. Kollar man på scouting så kommer det ju att uppta viss tid, då jag kommer att försöka att se spelare främst live.

Vad blir det första du som manager kommer att fokusera på?

-Fokus kommer först och främst ligga på att ha individuella samtal med alla spelare och ledare i den nuvarande truppen. Jag tycker det är extremt viktigt att vi månar över de människor vi har och att vi inte tar de för givet. Sedan behöver vi också inleda processen direkt med att skriva nya avtal med spelare vars kontrakt går ut.

Ser vi på lite längre sikt så vill vi få till en utvecklingstrappa genom hela föreningen, vi måste bli bättre på att slussa upp yngre spelare från föreningens ungdomslag. Där kommer det bli otroligt viktigt att vi har ett bra samarbete med både våra ungdomsledare och med vårt NIU (innebandygymnasium på Peder Skrivare) här i Varberg. Vi behöver helt enkelt hitta ett arbetssätt som utvecklar våra talanger på bästa möjliga sätt.

Historian här är fantastisk, men den finns bara till för att minnas. Vi ligger nu i Allsvenskan och många varbergare är pessimistiska, en del tvivlar. Många saknar tålamodet och ingen är nöjd. Men jag tycker att det är en intressant utmaning som vi har framför oss. Vi måste skapa vår nya historia. Det måste VI göra tillsammans med er varbergare. Jag vill skapa historian tillsammans med er och där VI ska våga drömma igen om att åka det blåa tåget.