Fredag
15 Jan 1 match
Söndag
17 Jan 2 matcher
Lördag
23 Jan 1 match
Söndag
24 Jan 1 match
Onsdag
27 Jan 1 match
Lördag
30 Jan 1 match
Söndag
31 Jan 1 match
Onsdag
10 Feb 1 match
Lördag
13 Feb 2 matcher
Tisdag
16 Feb 1 match
Lördag
20 Feb 1 match
Onsdag
24 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 1 match
Torsdag
04 Mar 1 match
Fredag
05 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 1 match
Torsdag
11 Mar 1 match
Söndag
14 Mar 2 matcher
Lördag
20 Mar 1 match

Anton Drake lämnar Warberg efter säsongen

19 februari 2021 10:00
HERR

Efter två säsonger i herrlagets ledarstab står det nu klart att Anton Drake och klubben går skilda vägar efter säsongen. Anton som tog över rollen som huvudtränare mitt under pågående säsong kommer istället att flytta hem till Örebro efter att hans avtal har löpt ut.


Anton Drake kom till Warberg sommaren 2019 från moderklubben Lillån i Örebro, och skrev då ett tvåårigt avtal som assisterande tränare i herrlaget. Första säsongen kamperade han ihop med Kent Göransson, och nuvarande säsong inleddes i samarbete med Jonas Gustafsson. I mitten på december fick han dock huvudansvaret att leda laget säsongen ut.

Nu står det klart att Anton och hans sambo Josefine Johnsson, spelare i Warbergs damlag, flyttar tillbaka till Örebro när säsongen är färdigspelad. Bland annat för att Josefine skall göra praktik för sina studier i just Örebro.

-Efter att Jonas Gustafsson försvann från oss har vi haft en vakans på huvudtränarrollen, och Anton har tagit den platsen alldeles utmärkt och gör ett bra jobb med laget dagligen ihop med Andreas Wahman och övrig stab. Vi har haft en dialog med Anton om framtiden och när hans avtal nu går ut om två månader landade vi i att en förlängning inte blev aktuell. Nu hoppas jag att både Anton och laget får ett så bra avslut som möjligt tillsammans, vi har ju den viktigaste och roligaste delen av säsongen framför oss! Jag vill tacka Anton för ett bra jobb under sina två säsonger i Warberg, jag är helt säker på att han har en fin framtid som innebandytränare, säger sportchef Kimmo Eskelinen.

Anton Drake själv säger så här:

-Jag är tacksam för att fått varit en del av Warberg IC under de två senaste säsongerna. Det har personligen varit två lärorika säsonger där jag fått uppleva både med- och motgångar. Det jag kommer ta mid mig mest är klubbens, lagets och individernas styrka att alltid vilja bli bättre och att alltid driva åt samma håll. Det är något som kommer bära Warberg IC långt i framtiden. Säsongen är lång ifrån slut, det är snarare nu det roliga och viktiga börjar. Vi siktar på att göra våra bästa prestationer nu under avslutningen av säsongen. Det är nu det ska avgöras och det är nu vi ska kräma ur de sista procenten av både spelare och ledare!

Gällande arbetet med en ny huvudtränare till herrlaget säger Kimmo Eskelinen så här:

-Eftersom vi haft en dialog med Anton så har vi varit medvetna om situationen, och har på så sätt kunna jobba parallellt med andra alternativ. Jag känner mig tillfreds med situationen och tror att vi ganska snart ska komma i mål med en väldigt bra lösning.

Warberg vill tacka både Anton och Josefine för deras insatser i klubben, och önska stort lycka till med studier och innebandy framöver!

Herrlaget har fem omgångar kvar av den oerhört jämna Allsvenskan södra. Nästa match spelas onsdag den 24:e februari på bortaplan mot Åstorp/Kvidinge.