Söndag
29 Dec 1 match
Lördag
04 Jan 1 match
Söndag
12 Jan 1 match
Fredag
17 Jan 1 match
Söndag
19 Jan 1 match
Tisdag
21 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
26 Sep 1 match
Söndag
27 Sep 1 match
Lördag
03 Okt 1 match
Söndag
04 Okt 1 match
Fredag
09 Okt 1 match
Lördag
10 Okt 1 match
Söndag
11 Okt 1 match
Söndag
18 Okt 1 match
Lördag
24 Okt 1 match
Söndag
25 Okt 1 match
Lördag
31 Okt 1 match
Söndag
01 Nov 1 match
Lördag
07 Nov 1 match
Söndag
08 Nov 1 match
Torsdag
12 Nov 1 match
Lördag
21 Nov 2 matcher

Simon Svensson blir kvar och förlänger!

18 april 2020 09:00
Herr

Warbergs virvelvind och speedkula Simon Svensson blir kvar i Warberg, och förlänger samtidigt sitt avtal! Det befintliga kontraktet är förlängt med ett år och det innebär att Svensson blir klubben trogen i minst två säsonger till.


Säsongen 2015/2016 flyttades en minst sagt irrationell forward upp i Warbergs a-trupp från egna led, och därefter har utvecklingen varit påtaglig säsong för säsong. Forwarden är numera center, men i övrigt är mycket sig likt. När Simon Svensson är på banan vet man att det går fort! 24-åringen har de tre senaste säsongerna spelat center i lagets förstafemma och varit motorn bakom två producerande forwards. SSL-säsongen som gick noterades han för 15+9, och året innan stod han för 21+8 i Allsvenskan inklusive SSL-kval.

För två säsonger sedan tecknade han ett 2+1 avtal med klubben, och nu är man alltså överens om villkoren för optionsåret samtidigt som han har förlängt sitt avtal med ett år!

Kimmo Eskelinen, sportchef, om förlängningen med Simon:

-Väldigt glädjande att vi kan säkra upp och dessutom förlänga avtalet med en så pass viktig spelare, det ger oss viss arbetsro framåt. Simon växer för varje säsong och tar större ansvar såväl på banan som utanför. Han är lagets snabbaste spelare på korta sträckor och har en enorm explosivitet i benen, vilket vi fått se prov på många gånger. Han har fortfarande lite att lära vad gäller värderingar på banan, och jag hoppas verkligen att han tar det steget under kommande säsong. Då är det en klasspelare!

Så här säger Simon Svensson om valet att stanna i Warberg och att förlänga sitt kontrakt:

-Det känns naturligtvis skönt! Egentligen var det ingen tvekan om att jag ville bli kvar i Warberg, därmed valde jag också att förlänga mitt kontrakt ytterligare ett år.

Du har tillhört a-truppen i fem år nu, vad säger du själv om din utveckling?

-Självklart är jag nöjd med min utveckling, speciellt de tre senaste säsongerna. Sen att jag fått gå ner som center de två senaste säsongerna gör att jag har utvecklat mitt spel med boll. Förhoppningsvis kommer jag att fortsätta i den takten och vara ännu mer bidragande till att Warberg kommer ta klivet upp till SSL igen.

Ja du har gått från forward till center under denna tid, vad är de största skillnaderna enligt dig?

-Största skillnaden är att man har mer boll och det blir än mer viktigt vad man gör med bollen. Som center skall man fungera lite som en motor, fungerar inte mitt spel så påverkas hela femman.

Nästa säsong blir det Allsvenskan igen, hur går tankarna inför det?

-Att det ska bli kul med innebandy och att det är dags att visa att vi hör hemma i SSL, nu kör vi!

Slutligen då, ryktet säger att du spenderat mycket tid på gymmet senaste tiden. Finns det en speciell anledning till det?

-Haha, jo men visst är det så. Jag vill vara i så god form som möjligt när vi väl drar igång så att man inte får en chock när det väl är dags att snöra på sig skorna för ett härligt strandpass. Kan även vara så att jag önskar fylla ut storlek XL på matchtröjan till kommande säsong...

Vi önskar Simon lycka till med gymmandet och ser fram emot nya blixtrande aktioner i Sparbanken Wictory Center till hösten!