Onsdag
23 Feb 2 matcher
Lördag
26 Feb 1 match
Söndag
27 Feb 1 match
Torsdag
03 Mar 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 1 match
Fredag
11 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match
Söndag
13 Mar 1 match
Lördag
19 Mar 1 match
Söndag
20 Mar 1 match
Onsdag
23 Mar 1 match
Söndag
27 Mar 1 match
Lördag
17 Sep 1 match
Söndag
18 Sep 1 match
Lördag
24 Sep 1 match
Söndag
25 Sep 1 match
Fredag
30 Sep 1 match
Lördag
01 Okt 1 match
Söndag
02 Okt 1 match
Lördag
08 Okt 2 matcher
Lördag
15 Okt 2 matcher
Lördag
22 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Onsdag
26 Okt 1 match

Clara Lindberg flyttas upp i damlaget

21 april 2022 14:00
DAM

Efter att nästan en handfull nyförvärv utifrån har offentliggjorts för damlaget är det nu dags för en egenfostrad spelare att ta klivet upp till elitlaget. 19-åriga Clara Lindberg har nämligen skrivit på ett tvåårskontrakt och stärker upp truppens centersida.


Warberg fortsätter att markera den generationsväxling man påbörjat efter säsongen genom att fylla truppen med ytterligare ungdomlig entusiasm. Faktum är att Clara Lindberg blir den femte spelaren född 2003 som kontrakteras av klubben denna vår. Tidigare är som bekant Maja Lindsjö, Hanna Modigh, Stina Johansson och Hilma Ahnlund klara, alla från RIG Umeå.

Clara Lindberg har gått den långa vägen genom knattelag, juniorlag och nu senast damallsvenskan i klubben, och nu belönas hon alltså med en fast plats i SSL-truppen. Under föregående säsong tränade Clara kontinuerligt med damlaget och fanns även med i matchtruppen vid nio tillfällen. SSL-debuten är alltså redan avklarad, detta som 18-åring. Den mesta matchtiden fick hon dock i Allsvenskan södra med Warberg IBF, och där står hon noterad för 15 framträdanden med sex mål och två målgivande passningar som facit.

Klubbchef Emil Risberg ger sin syn på uppflyttningen av Clara Lindberg till damlaget.

-Det känns fantastiskt kul att återigen lyfta upp en av våra egenfostrade spelare i vårt elitlag. Clara har tränat regelbundet med SSL-truppen den senaste säsongen men tar nu efter studenten steget fullt ut. Hon är en oerhört ambitiös, mogen och duktig tvåvägsspelare som främst kommer att konkurrera om en plats på centerpositionen. Det ska bli väldigt intressant att se hur hon kan utvecklas under de kommande åren!

Clara Lindberg själv är förväntansfull och ser fram emot att bli en del av SSL-truppen.

-Ja det känns otroligt roligt att få ta steget upp till SSL! Jag har alltid haft höga krav på mig själv och alltid strävat mot att bli en bättre innebandyspelare. Så ända sedan jag var liten och spelade i Warbergs flicklag har jag haft en vision om att jag också skall spela bland de bästa, så att få den möjligheten nu känns väldigt kul!

Om du skulle beskriva dig själv som innebandyspelare, hur låter det?

-Det som kännetecknar mig är min snabbhet men jag skulle också säga att jag är bolltrygg med bra spelförståelse. Sen är jag en riktig vinnarskalle också.

Även om du har tränat med damlaget under säsongen och funnits med i matchtruppen ett antal gånger så är det först ”på riktigt” nu. Vad känner du att du behöver bli ännu bättre på för att ta en plats och få speltid?

-Jag fick lite speltid under förra säsongen och det är stor skillnad i tempo mellan SSL och allsvenskan. Man har mindre tid med boll och allt måste gå snabbare så det jag behöver träna på är att fatta snabbare beslut och bli starkare i närkamperna.

Det blir ett nytt tränarpar och många nya spelare i truppen, hur tänker du inför det?

-Jag tycker det ska bli väldigt kul. Både med nya tränare och spelare eftersom det blir som en nystart för alla. Sedan så hoppas jag på att det blir bra lagsammanhållning och att alla är taggade inför säsongen.

Vad har du för mål med din innebandy närmsta tiden och i framtiden?

-Först och främst satsar jag på att få speltid i SSL och ta en startplats. I stort sätt så är mitt mål med innebandyn att ta mig så långt inom sporten som det går.

Vi önskar Clara Lindberg stort lycka till och ser fram emot att se henne utvecklas ännu mera under den kommande säsongen!