Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Halländsk skarpskytt klar för Warberg

13 maj 2024 10:00
HERR

Warberg har gjort klart med ett spännande framtidsnamn i de offensiva leden. Den 18-åriga vänsterforwarden Viktor Olofsson som nyligen gjorde stor succé när hans Pixbo vann JSM-guld har nämligen skrivit på för klubben!


Bortsett från Oskar Pettersson, som spelat center, har manager Johan Astbrants värvningar hittills varit av defensiv karaktär. Nu kommer den första förstärkningen i offensiven.

Viktor Olofsson är uppväxt i grannkommunen Kungsbacka och har sedan barnsben spelat för Varla IBK. I sin årgång, 2005, har han länge varit en av distriktets största talanger och mött Warberg otaliga gånger i ungdomsår. De två senaste säsongerna har han också börjat att ta för sig på seniornivå med sitt Varla i division 1, och noterades den här säsongen för fina 24 (14+10) poäng på 21 spelade matcher. Under andra halvan av säsongen fick han också möjligheten att spela med Pixbos juniorlag via dubbellicens, och den övergången kan inte beskrivas som annat än succe för Olofsson. På sex seriematcher blev det 16+3 i facit, och när Pixbo vann SM-guld på innebandyfesten i Uppsala var Olofsson en av lagets absolut mest framstående spelare tillsammans med bland annat SSL-stjärnorna Daniel Kalentun, Gustav Lindberg och Benjamin Schill. På sex slutspelsmatcher gjorde Olofsson 9+1, varav fem av dessa mål gjordes i semifinal och final. Med detta facit vann han skytteligan i hela slutspelet.

Nu är tanken att den ödmjuke vänsterforwarden skall få testa vingarna på betydligt högre nivå med spel i SSL, och manager Astbrant är väldigt glad över att få in ynglingen i sin trupp.

-Ja det känns jättekul och väldigt spännande att Viktor har valt att komma till oss i Warberg. Han blir ett bra tillskott till vår forwardsuppsättning och kommer med sin rightfattning att tillföra en forwardstyp som vi har lite ont av sedan innan. På plan är han är en riktig sniper med bra avslut, och samtidigt är det en ödmjuk och målmedveten kille utanför planen. Eftersom han går på NIU här i Varberg så har jag följt Viktor de senaste åren, och hans utveckling den gångna säsongen är jättekul att se. Kul att vi kan få lokala spelare till vår elitmiljö, jag ser mycket fram emot att jobba vidare med honom här i Warberg!

Viktor själv menar att det inte var så mycket att tveka på när väl chansen dök upp.

-Nej det känns väldigt bra och jag ser mycket fram emot att komma igång med träningen och börja jobba inför säsongen som kommer. Det är klart tankarna gick åt lite olika håll sedan säsongen tog slut men när det väl kom till kritan och jag fick denna möjlighet var det aldrig några tvivel om var jag ville vara nästa säsong.

För bara drygt ett år sedan var det spel med moderklubben Varla i division ett och Juniorallsvenskan, nu är det SSL som väntar! Förklara ditt senaste år?

-Mitt senaste år har varit lite fram och tillbaka, insåg ganska snabbt inför förra sommaren att jag ville vara med och verkligen tävla på riktigt i Juniorallsvenskan. Så jag provtränade med både Warberg och Pixbos JAS-lag, där valet till slut föll på Pixbo. Där spelade jag på en dubbellicens samtidigt som jag var kvar i min moderklubb Varla i division ett. Sen har det gått fort till att vara här!

Valet av Pixbo är väl svårt att säga nåt om, ni vann SM-guld och du vann dessutom skytteligan i slutspelet, dina tankar och känslor kring det?

-Bara kul såklart, vi hade ett tydligt mål hela vägen som vi jobbade hårt för säsongen ut med många uppoffringar och tidiga morgnar. Sen att vinna skytteligan ser jag endast som en bonus och ett kvitto på att man gjorde sitt yttersta under turneringen.

Vad vet du om ditt nya lag och den klubb du kommer till?

-Jag är inne på mitt tredje år på gymnasiet som jag går i Varberg. Under min tid här har man märkt på ens kompisar samt staden att innebandyn är stor lokalt och det betyder mycket för Varberg att ha ett lag på elitnivå. Samtidigt känns det också som att Warberg spelar en rolig innebandy som jag tror kommer passa mig perfekt.

Vad har du för målsättningar första tiden och säsongen i Warberg?

-Såklart att slå sig in i laget, lära känna gruppen och att acklimatisera sig till SSL-tempot. Med det trillar det förhoppningsvis också in en del poäng.

Vad tror du om lagets möjligheter i SSL som nykomling?

-Självklart ser jag optimistisk på det och tror att med hårt jobb och mycket vilja har vi goda möjligheter att spela i SSL även nästkommande säsong!

Vi hälsar Viktor varmt välkommen till Warberg!