Onsdag
12 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 2 matcher
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match
Hemma
Warberg
WIC
Borta
Helsingborg
FCH

Simon Nilsson inför Helsingborg hemma

12 oktober 2019 16:59
Herr

Imorgon söndag är det dags för hemmamatch igen. På besök kommer en gammal antagonist, nämligen FC Helsingborg. Förutsättningar och intervju med nyförvärvet Simon Nilsson här!


Imorgon söndag spelar herrarna sin tredje match på en vecka. Man flög hem från Gotland och Visby fredag morgon och tränade lätt på eftermiddagen för att göra sig förberedda inför mötet med FC Helsingborg. Gästerna har likt Warberg en seger och tre förluster inledningsvis, och spelschemat har nästan varit identiskt. Pixbo, Höllviken och Växjö har båda lagen mött redan.

Tittar man i historieböckerna finns det många minnesvärda möten. Inte minst kvartsfinalserierna 2007 och 2010, där det var hett både på och utanför plan. Många minns säkert profiler som Alexander Nede, Marck Lundberg och Peter Ramsten för att nämna några. Efter att i många år sedan ha lagt det stora krutet på finska importer har Helsingborg nu börjat om med en mer nationell prägel på sin trupp. Till denna säsong har man gjort några namnkunniga nyförvärv med stor SSL-erfarenhet i Gustav Svensson (Mullsjö), Oliver Johansson (Växjö), Adam Berglund (Team Thorengruppen och Dalen) och Kristoffer Fält som vänt tillbaka till Skåne. Nyförvärven till trots, de stora stjärnorna är (fortfarande) Linus Nordgren, Jontahan Nilsson och landslagsmålvakten Jonathan Edling som alla tre håller oerhört hög SSL-klass. I laget finns också den forne Warbergs-spelaren Niklas Lidholm som alltid gör ett gediget jobb på planen.

I Warberg finns ju Kent Göransson som jobbade för Helsingborg under ett antal år, men också nyförvärvet Simon Nilsson från Munka Ljungby som faktiskt gjorde en säsong i klubben 2015/2016. Vi lät Simon berätta sina tankar inför mötet med sin gamla klubb!

Simon, hur skönt var det att ta första segern för säsongen i torsdags och dessutom spräcka målnollan?

Det var riktigt skönt! Där visar vi för oss själva hur bra vi kan vara om vi bara skärper oss och går ut och gör det som vi säger. Det är alltid kul att få göra mål,så det var såklart skoj det också. Men får man en sådan pass av Joel Birgersson så är det ju svårt att missa!

Vad gjorde ni annorlunda i den matchen gentemot tidigare?

Jag tyckte vi var mycket rakare på mål än vad vi har varit tidigare, innan så ville vi slå den där extra passen istället för att bara ta bollen mot kasse.

Hur har det varit för dig personligen att ställa om från division 1 till SSL-spel?

Det har inte varit så jättelätt om man säger så, allting är mycket bättre i SSL än vad det var i division 1. Gör man ett misstag i SSL så blir man mycket mer straffad än vad man blev i div 1.

Senast fick du spela center, tidigare forward. Vad föredrar du helst?

Båda positionerna är roliga på sitt sätt men just nu måste jag nog säger center, för det det har jag inte spelat lika länge som forward och det är kul att lära sig en ny position!

Imorgon är det hemmamatch igen och ni möter FC Helsingborg, en klubb du representerat tidigare. Tankar inför den matchen?

Det ska bli kul att möta FCH då det är många spelare som är kvar sen jag var där och spelade. FCH har ju några spelare att se upp med som Jonathan Nilsson, Linus Nordgren och Arvid Friberg, får vi stopp på dem så ska Helsingborg få det tufft. Själva matchen får vi se hur den blir, jag har hört att FCH gärna drar ner på tempot i de matcher de har spelat men jag hoppas såklart det blir en tempofylld match med mycket känslor!

Vad blir viktigt om ni ska få med er tre poäng?

Vi måste framförallt vara ödmjuka mot vilka vi möter, vi gjorde en jättebra insats mot Visby men vi måste ändå upp några snäpp om vi ska ha någon chans mot Helsingborg. Sen gäller det att vi tror på det vi gör och vågar göra det vi är bra på, kan vi göra det så kan det bli en riktigt rolig söndagkväll!

Tack för din tid och lycka till!

Tack så mycket!

Mot Visby saknade Warberg Johan Dahlqvist, Kim Clemedtson och Oskar Block. Alla tre är tillbaka i matchtruppen imorgon.

Matchen startar 16.00 i Sparbanken Wictory Center, och vill du boka en biljett så gör du det här.

Kan du inte vara på plats så sänds matchen precis som vanligt på SSL Play. Den länken hittar du här.