Söndag
27 Okt 1 match
Söndag
03 Nov 2 matcher
Måndag
11 Nov 1 match
Lördag
16 Nov 1 match
Söndag
17 Nov 1 match
Onsdag
20 Nov 1 match
Fredag
22 Nov 1 match
Lördag
23 Nov 1 match
Söndag
24 Nov 1 match
Onsdag
27 Nov 1 match
Söndag
01 Dec 1 match
Onsdag
04 Dec 1 match
Torsdag
12 Dec 1 match
Onsdag
18 Dec 1 match
Lördag
21 Dec 1 match
Söndag
22 Dec 1 match
Söndag
29 Dec 1 match
Lördag
04 Jan 2 matcher
Måndag
06 Jan 1 match
Söndag
12 Jan 1 match
Torsdag
16 Jan 1 match
Fredag
17 Jan 1 match
Lördag
18 Jan 1 match
Söndag
19 Jan 1 match
Tisdag
21 Jan 1 match
Lördag
25 Jan 1 match
Hemma
Sirius
SIR
Borta
Warberg
WIC

Kongstad matchvinnare i Uppsala!

20 oktober 2019 20:35
Herr

Mattias Kongstad blev stor matchvinnare med sina två mål i sista perioden när herrlaget besegrade Sirius på bortaplan med 7-5. Viktiga tre poäng in på kontot!


Herrlaget inkasserade under söndagseftermiddagen sin andra seger för säsongen. Bakom 7-5 segern mot bottenkollegan Sirius låg ett antal rappa spelvändningar och ett klart effektivare Warberg än tidigare.

Matchen inleddes ganska försiktigt från båda håll. Warberg såg ut att ha bestämt sig för att prioritera försvarsspelet och Sirius hade inte förmågan att ta sig till farliga ytor i sitt anfallsspel. Både 1-0 och 2-0 kom på välplacerade skott från håll, det första av stekheta Joel Birgersson och det andra från Robin Blåberg.

I andra perioden öppnade spelet sig en aning och lagen bytte chanser med varann i en tätare ström. 3-0 sköt Joel Birgersson efter åtta minuters spel, och målet var på nytt ett kliniskt avslut från långt avstånd. Sirius fick dock snabbt kontakt, och efter två snabba mål var det match igen. Innan perioden var slut hann lagen göra varsitt mål och det var således 4-3 till Warberg inför sista.

I tredje perioden gjorde man på nytt varsitt mål innan matchavgörandet kom. Mattias Kongstad gjorde först 6-4 på egen hand, och bara minuten senare sköt han också 7-4, för övrigt ett mycket vackert innebandymål som avslutades iskallt av nämnde Kongstad. Tiden för målet var 11.44 och den uppförsbacken blev för brant för Sirius. En reducering fick man in när Anton Birgersson satt utvisad för slag, men mer blev det inte. Warberg spelade ett bra försvarsspel resten av matchen och kunde ganska kontrollerat säkra tre tunga poäng.

Huvudtränare Kent Göransson säger så här om matchen:

Jag tycker vi startar matchen på ett förtroendeingivande sätt med starkt försvarsspel och bra omställningar. Upplevde att första perioden gick klart till oss. I andra försöker Sirius etablera mot oss men vi lyckas för det mesta hålla dem på utsidan och de får därmed inga direkt klara lägen utan målchanserna uppkommer ofta efter kampmoment. Tycker vi är fortsatt trygga med boll och sen är våra kontringar sylvassa idag. Avgörandet kommer ju sedan i tredje när Kongstad gör två raka mål och efter det känner vi oss ganska trygga i förarsätet.

Är det några spelare du vill ge extra beröm?

Jag tycker Tobbe, Joel och Kongstad ska få ett extra plus. Sen gör Oliwer en bra match och ger stabilitet till sin formation med sitt centerspel idag.

Matchfakta hittar du här

Highlights här