Onsdag
12 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 2 matcher
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match
Hemma
Warberg
WIC
Borta
Jönköping
JIK

Inför match mot hemma mot Jönköping

20 november 2019 08:29
Herr

Ikväll är det dags för herrarna att spela sin tolfte match för säsongen. För motståndet står Jönköpings IK, just nu på en sjätteplats i tabellen. Här är förutsättningarna inför matchen!


Jönköpings IK är en riktig klassiker i den svenska innebandyhistorien, och idag en av fem klubbar med representationslag i SSL på både herr och damsidan. De övriga är Pixbo, Dalen, Sirius och Warberg. Herrlaget placerar sig för närvarande på en fin sjätteplats i tabellen, och detta efter en inledning där till exempel har besegrat lokalkonkurrenten Mullsjö och topplaget Pixbo. Extra imponerad kan man bli med tanke på att fjolåret var lite halvturbulent med ekonomiska bekymmer och ett antal nyckelspelare som lämnade klubben under uppmärksammade former. Laget som byggts upp med lokala talanger har gjort en fin resa de senaste åren, och nya tränaren Mickael Fredriksson från IBK Lockerud har ett ungt och utvecklingsbart lag att förfoga över. Stommen är hämtade från egna led och har nu spelat i SSL ett par säsonger och fått nödvändig rutin.

Två säsonger i rad har man varit på vippen att ta sig till slutspel, i fjol var man tre poäng bakom åttondeplacerad Sirius, och året dessförinnan var man en ynka poäng bakom Dalen, och detta som nykomling. Ingen vågad gissning att klubben nu har ställt in siktet på sitt första slutspel på många år.

Tittar man på truppen så är det ett par namn som sticker ut lite mer än övriga. Landslagsaktuella centern Otto Weidman gjorde comeback i förra omgången efter en långvarig skada, och det är en spelskicklig kvalitetscenter som står för mycket av grannlåten i sin kedja. Tillsammans med offensivt skickliga backen Emil Nilsen är det två herrar Warberg måste se upp för. Under Weidmans frånvaro har istället en annan center klivit fram som lagets bästa poängplockare, Hannes Blomqvist, också en centralfigur i sin formation med fina 12+5 hittills.

Dessutom finns den tidigare Warbergs-backen Andreas Jonson i laget, som för övrigt också gjorde comeback i förra omgången efter skada. Jonson behövde bara dryga sju minuter i sin SSL-debut innan han skrev in sig i målprotokollet med ett skott från långt håll.

Jönköping spelar ofta en rolig och sevärd innebandy, framför allt med boll. Bäddat för en kul och öppen tillställning i Sparbanken Wictory Center ikväll alltså!

För Warberg handlar såklart mycket om att spräcka den retliga poängnollan på hemmaplan. Flertalet gånger har det fina spelet under 2/3 av matcherna varit sånär att räcka till poäng, ikväll behövs en bra insats över 60 minuter för att störa Jönköping. I dagsläget är man tabelljumbo på sex inspelade poäng, och även om det är jämnt i tabellen så är varje trepoängare oerhört viktig i nuläget. Man behöver plocka några segrar här och var för att inte halka efter övriga lag i nedre regionerna.

Johan Dahlqvist som saknades mot Falun i helgen är tillbaka i spel, och i övrigt har Göransson och Drake en fulltalig trupp att spela. Återstår att se om några av de förändringar som gjordes under matchens gång mot Falun kvarstår ikväll.

Matchen startar 19.00, och dina biljetter bokar du här.

Kan du inte vara på plats sänds matchen på SSL Play, och länk till den sändningen hittar du här.

Missa inte att vi under kvällens match också skall passa på att hylla Varbergs BOIS som nyligen tog klivet upp till fotbollsallsvenskan!