Onsdag
12 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 2 matcher
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match
Hemma
Warberg
WIC
Borta
Helsingborg
FCH

Inför Helsingborg hemma!

24 januari 2020 11:05
Herr

Imorgon lördag spelar herrarna en ny viktig match i jakten på nytt SSL-kontrakt. Motståndarna FC Helsingborg slåss å sin sida för att behålla sin slutspelsplats, så räkna med två poängsugna lag!


Med varsin seger inbördes den här säsongen är det nu dags för tredje mötet mellan Warberg och Helsingborg. Båda gångerna tidigare är det bortalaget som har segrat, dags att bryta den trenden nu?

Gästande FC Helsingborg gör en bra säsong sett till de förväntningar som fanns på laget inför. Formmässigt har man dock haft det lite tyngre senaste tiden med endast två segrar på de fem senaste matcherna. Det gör att man i dagsläget placerar sig på en sjundeplats i tabellen med 34 inspelade poäng, och endast tre poäng skiljer dem från placeringen under slutspelsstrecket som Linköping håller till på. Laget har hela säsongen spelat efter en tydlig ide, och tränaren Niklas Pålsson har varit duktig på att styra matcherna dit man vill. Två spelare sticker ut rejält i poängprotokollet, och dessa herrar är allt som oftast tungan på vågen för laget. Före detta landslagsspelaren Linus Nordgren som spelmotor, och den nyligen landslagsuttagne Jonathan Nilsson som sniper. 44 respektive 43 poäng har dessa producerat.

Dessutom förstärkte man innan jul laget med den mångårige målskytten Max Wahlgren, som ju dessutom har en kort sejour i Warberg. Wahlgren verkar nu ha hittat formen rejält och stod för inte mindre än fem mål (!) när laget besegrade Växjö på bortaplan med 8-7 i sudden death för tio dagar sen. I mål har man en av landets bästa burväktare i Jonathan Edling som dessutom är en anfallsvapen med sina utkast. Hela sex assist står han noterad för den här säsongen.

Spelare som Warberg behöver hålla ett extra öga på!

I hemmalaget har det såklart varit mungiporna uppåt efter en trepoängare på Gotland förra helgen. Glädjande är också att Philip Subiabre kommer allt närmre spel efter sin axelskada, och om han får matchtid imorgon återstår att se. Han har tränat fullt i ett par veckor och finns i alla fall tillgänglig om Göransson och Drake önskar. För Warberg hade en ny seger mot Helsingborg såklart varit oändligt välbehövligt. Bottenstriden är stentuff och från sin tolfteplats precis ovanför nedflyttningsstrecket har man en poäng ner till Sirius, och en poäng upp till Höllviken. Jumbon Visby har i nuläget halkat efter lite med sex poäng upp till säker mark.

Ska Warberg ha vinstchanser mot Helsingborg gäller det att dels sätta stopp för Helsingborgs nyckelspelare, men också att hålla tålamodet uppe i de sekvenser som tempot sjunker och inte gå bort sig i ivern på att jaga boll. Kan man lyckas med det så kan vi utlova en dramatisk eftermiddag i Sparbanken Wictory Center!

Matchen startar 15.00, och biljetter bokar du här.

Kan du inte vara på plats så finns alltid möjligheten att se den på webben, och länk till den sändningen hittar du här!