Söndag
03 Okt 2 matcher
Lördag
09 Okt 2 matcher
Lördag
23 Okt 1 match
Söndag
24 Okt 1 match
Lördag
30 Okt 2 matcher
Lördag
06 Nov 1 match
Söndag
07 Nov 1 match
Onsdag
10 Nov 1 match
Fredag
12 Nov 1 match
Söndag
14 Nov 1 match
Söndag
21 Nov 1 match
Tisdag
23 Nov 1 match
Söndag
12 Dec 2 matcher
Lördag
18 Dec 1 match
Måndag
27 Dec 1 match
Onsdag
29 Dec 1 match
Torsdag
06 Jan 1 match
Lördag
08 Jan 1 match
Onsdag
12 Jan 1 match
Lördag
15 Jan 1 match
Fredag
21 Jan 1 match
Lördag
22 Jan 1 match
Söndag
23 Jan 1 match
Lördag
29 Jan 1 match
Söndag
30 Jan 1 match
Hemma
Malmö
MAL
Borta
Warberg
WIC

Topplagen pallade favorittrycket och storsegrade i fredagsmatcherna

22 november 2019 20:30
SSL Dam

Både Pixbo, IKSU och Mora stod inför fredagskvällen på åtta segrar av nio möjliga. Som ett brev på posten, tack vare gott målskytte i vanlig ordning, kom den nionde på tio försök. Pixbo besegrade JIK med 9-3, IKSU motade bort Sirius med 10-2 och Mora hemmaslog Dalen med 5-1. I övrigt vann bland annat Nacka det viktiga bottenmötet med Skoghall med 2-1.


Pixbo - Jönköping 9-3 (3-0, 3-3, 3-0)

Mål Pixbo: Rikke Ingebrigtsli Hansen, Andrea Envall, Josefin Wålinder, Cajsa Elm, Emma Stenberg 2, Eliska Krupnova 2, Denisa Ratajova

Mål Jönköping: Alicia Zälle, Felicia Glad, Gabriella Strandberg

Rubrikerna:

– Komfortabel seger för delade serieledarna Pixbo mot ett Jönköping i botten i stort poängbehov.

– JIK:s hopp tändes efter Stransbergs 3-5-reducering i andra periodens slutdel, men Krupnova petade in 6-3 med endast fem sekunder kvar av mittenakten och det, det var tufft för Jönköping. I tredje perioden rann det iväg rejält, till en slutgiltig 9-3-seger för Pixbo.

– Både Emma Stenberg och Eliska Krupnova stod för fina 2+1 i matchen och får ses som matchvinnare för sitt Pixbo.

IKSU - Sirius 10-2 (3-0, 4-1, 3-1)

Mål IKSU: Oona Kauppi, Emelie Wibron 3, Sofia Joelsson 2, Amanda Delgado Johansson 2, Cornelia Fjellstedt, Maja Viström

Mål Sirius: Klara Molin, Amanda Ljunggren

Rubrikerna:

– Toppen mot mitten. Målgladaste laget i ligan, IKSU, mot mittenlaget Sirius. Hur det gick? IKSU fortsatte att göra mål, och mål, och mål.... tio stycken blev det idag.

– Efter 11 spelade matcher har Sirius samlat ihop lika många poäng. I nästa omgång ställs man mot Skoghalls IBK på hemmaplan, kommer tre viktiga poäng in på kontot då?

– Emelie Wibron låg bakom hälften av IKSU-målen på fredagen och kan stoltsera med finfina 3 mål och 2 assist från kampen mot Sirius.

Rönnby - Karlstad 9-5 (3-2, 1-2, 5-1)

Mål Rönnby: Izabell Roos, Felicia Forsmark 2, Linnéa Nilsson, Tova Eriksson, Lisa Söderlund 3, Therese Gustafsson

Mål Karlstad: Luize Bilinska, Felicia Nordh, Lisa Rengärde, Linnea Juhlin, Adina Augustsson

Rubrikerna:

– Viktig seger för Rönnby i mittensektionen av serien, för att lämna bottenkonkurrenterna lite bakom sig. Efter en rafflande tillställning kunde till slut hemmalaget vinna med 7-5.

– Lisa Söderlund var den som stångade in matchavgörande 6-5-målet med drygt tre minuter kvar att spela och målet fick taket i Bombardier Arena att lyfta. Efter Therese Gustafssons 7-5 satte Söderlund ytterligare två och noterades för ett hattrick - inom loppet av tre minuter!

– Tungt för Karlstad, som inkasserade sin sjätte förlust på de sju senaste och är djupt nere i en formsvacka för tillfället. Inte lättare att man har Pixbo hemma nästa omgång. Skräller man då ändå, tro?

Endre - Täby 5-3 (0-1, 2-1, 3-1)

Mål Endre: Tove Sandelin, Sara Steen, Elin Roos, Linnéa Wallgren, Stephanie Boberg

Mål Täby: Matilda Sjödin 2, Agnes Wiklund

Rubrikerna:

– Redan efter 19 sekunder kom första periodens enda mål, då Täbys Matilda Sjödin hittade rätt. Ytterligare ett mål skulle komma från Sjödins plaststicka, men denna kvällen ville det sig inte för Täby.

– Elin Roos var inblandad i 40% av Endres mål med sina 1+1 i matchen.

– Segern gör att Endre klättrar i tabellen, från en nionde till en åttondeplats. Täby tappade på topptrion IKSU, Mora och Pixbo som numer ligger sex poäng före Täby och Malmö, som delar fjärdeplatsen med sina 21 poäng och bara tre måls försprång för Sollentunalaget.

Skoghall - Nacka 1-2 (0-1, 1-1, 0-0)

Mål Skoghall: Josefin Bergwall

Mål Nacka: Erica Klevbo, Vilde Rundfloen

Rubrikerna:

– Rejält målsnålt i Hammarö Arena - eller var målvakterna bra? Oavsett vad tog Nacka en oerhört viktig seger i mötet mellan nykomlingarna.

– Vilde Rundfloen gjorde det matchavgörande målet i den tredje periodens inledning - i numerärt underläge. Snacka om viktigt mål från Nackaspelaren.

– Segern tar Nacka från en tiondeplats och ett pinnhål uppåt. För Skoghalls del innebär förlusten att man fortsätter som nästjumbo, efter att jumbon Warberg även dem förlorat. Man har dock samma poäng som 12:an JIK, men 28 måls sämre målskillnad.

Malmö - Warberg 6-4 (0-2, 3-0, 3-2)

Mål Malmö: Maja Ekström, Frida Mainz Olsson 2, Ellen Rasmussen, Tereza Urbánková, Cecilia Di Nardo

Mål Warberg: Jenny Dahl, Sandra Hawerman 2, Amanda Ahola

Rubrikerna:

– Fin förstaperiod av Warberg, fin andraperiod av Malmö och ledningsmål av Malmökaptenen Ellen Rasmussen till 3-2 i periodens sista sekund (!).

– Warberg kunde vända på ställningen i inledningen av den tredje 20-minutaren, men Malmö lyckades vända tillbaka i den absolut sista spelminuten genom mål av Di Nardo och Mainz Olsson fram till 6-4.

– Fortsatt tungt för Warberg, som i och med förlusten inkasserade sin sjätte förlust på nio matcher i årets SSL. Hemmamatch mot Rönnby i nästa omgång, blir det ändring då?

Mora - Dalen 5-1 (2-1, 2-0, 1-0)

Mål Mora: Johanna Hultgren 2, My Kippilä, Anna Wijk, Moa Gustafsson

Mål Dalen: Isa Jonsson

Rubrikerna:

– Isa Jonsson gav Dalen ledningen efter drygt en och halv minuts spel, men det skulle visa sig bli gästernas enda mål i matchen.

– Anna Wijk fortsätter sin dominans även denna säsongen. 1+2 idag och nu är hon totalt uppe på 36 poäng (9+27) på 10 spelade matcher. Slår hon fjolårets 76 poäng på 26 matcher? Håller hon samma poängsnitt hela säsongen vetikattsingen om hon inte spräcker 100 poängs-gränsen....

– I och med Moras seger, tog samtliga tre topplag (IKSU, Mora och Pixbo) varsin trepoängare och tog ett ytterligare grepp om topp 3-placeringarna i serien.