Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Hemma
Malmö
MAL
Borta
Warberg
WIC

En spännande kväll i Skåne väntar!

22 november 2019 09:10

Ikväll spelar våra damer på bortaplan mot skånelaget Malmö FBC, något man brukar klassa lite som ett derby. Lagen har tävlat mot varandra många gånger genom åren och det senaste mötet utspelade sig i slutet av säsongen 18/19 och då vann Malmö med 6–2.


Förra säsongen missade Malmö en slutspelsplats med nöd och näppe efter att ha förlorat mot Dalen, som istället knep slutspelsplatsen, i nästsista omgången. Kanske var det just det som tände igång Malmö, och deras revanschlust, som hittills har gjort en riktigt fin säsong. Laget ligger just nu på en femte plats i tabellen med sina stabila 18 poäng med endast tre förluster i bagaget, varav den senaste delades ut i övertid mot Täby så sent som i måndags.

I skånelaget finns målgörande Maja Ekström, född 2002, som spelar sin första säsong i Malmö efter att ha blivit värvad från moderföreningen Åstorp/Kvidinge IBS. Hittills har det 17-åriga stjärnskottet gjort hela 19 poäng (12+7) under sina nio spelade matcher och i oktober gjorde hon sin landslagsdebut med det svenska U19-landslaget. Jämte henne har hon den spelskicklige och välkända landslagsspelaren Ellen Rasmussen som ligger trea i poängligan med hennes fina 8+17. Dessa är två viktiga och matchavgörande spelare som Warberg måste sätta stopp för. Utöver dessa finns tjeckiska forwarden Tereza Urbánková och schweiziska centern Andrea Gämperli att hålla ögonen på. Båda dessa, och Rasmussen, är uttagna till respektive landslag när det vankas VM om bara ett par veckor.

När det kommer till Warberg så ligger damerna sist i tabellen, trots ett rejält lyft de senaste matcherna. Sist lyckades man knipa 1 poäng borta mot Endre efter en jämn kamp matchen igenom. En poäng som kändes för lite där och då, men som kan komma att spela stor roll så småningom i den jämna tabellen. Viktigt för laget blir att ta med den kämpaglöd och laginsats man presterat med de senaste omgångarna och sätta upp ett rejält motstånd.

På Gotland senast föll både #27 Ida Örnqvist och #12 Therese Arneson bort på grund av sjukdom respektive skada. Örnqvist är ikväll tillbaka, men dessvärre är skadeläget med Arneson inte åtgärdat och även #20 Johanna Johansson faller bort på grund av skada. Utöver detta är laget friskt och har i veckan förberett sig för en rolig helg som innehåller dubbelmöte, andra matchen spelas hemma mot Västerås Rönnby kl 16:00 och då bjuder dessutom våra sponsorer på fri entré – missa inte detta! Men först ut kör vi en tuff bortamatch som ni kan följa via sslplay.se eller på plats i Baltiska Hallen kl 19.00 ikväll. Nu kör vi!

Övrig fakta: Inbördes möten Malmö - Warberg 9-4

Warbergs fem senaste matcher: Dalen - Warberg 4-3 Warberg - Karlstad 7-6 (OT) Skoghalls - Warberg 6-4 Warberg - Jönköping 4-2 Endre - Warberg 7-6 (OT)

Malmös fem senaste matcher: Malmö - Sirius 7-3 IKSU - Malmö 7-4 Karlstad - Malmö 6-7 Malmö - Endre 9-7 Täby - Malmö 6-7