Lördag
04 Mar 1 match
Söndag
05 Mar 1 match
Lördag
11 Mar 2 matcher
Lördag
18 Mar 2 matcher
Onsdag
22 Mar 1 match
Söndag
02 Apr 1 match
Onsdag
05 Apr 1 match
Söndag
09 Apr 1 match
Torsdag
13 Apr 1 match
Lördag
16 Sep 1 match
Lördag
23 Sep 2 matcher
Fredag
29 Sep 1 match
Lördag
30 Sep 1 match
Söndag
01 Okt 1 match
Lördag
07 Okt 1 match
Söndag
08 Okt 1 match
Lördag
14 Okt 1 match
Söndag
15 Okt 1 match
Lördag
21 Okt 1 match
Lördag
28 Okt 2 matcher
Lördag
04 Nov 1 match
Söndag
05 Nov 1 match
Lördag
11 Nov 1 match
Fredag
17 Nov 1 match
Hemma
Karlstad
KAR
Borta
Warberg
WIC

Viktiga vinster i toppen, botten och kring strecket

8 februari 2020 18:30
SSL Dam

Flera viktiga matcher avgjordes under lördagen! Pixbo tog en viktig vinst i toppen, Sirius tog en viktig vinst i botten och både Rönnby och Karlstad stärkte sina positioner vid slutspelsstrecket.


Karlstad - Warberg 5-4 OT (1-4, 2-0, 1-0, 1-0)

Mål Karlstad: Adina Alfredsson 2, Adina Augustsson, Amanda Berggren, Wilma Berggren

Mål Warberg: Sandra Hawerman 2, Amanda Johansson, Amanda Wetterström

Rubrikerna

– Karlstad svarade för en stark vändning när det blev en 5-4-seger efter övertid mot Warberg. Halländskorna ledde med 4-1 efter den första perioden, men sedan kom Karlstad igång och vann resten av matchen med 4-0. Adina Alfredson klev fram som stor matchvinnare efter att ha avgjort på övertid.

– Karlstad studsade därmed tillbaka efter två raka förluster, och tre poäng innebär att värmländskorna klev upp på åttondeplatsen i tabellen.

– Warberg åkte på femte raka förlusten och är kvar under nedflyttningsstrecket. Det skiljer fem poäng upp till Dalen på fast mark i sammandraget.

Rönnby - Dalen 6-2 (3-0, 3-1, 0-1)

Mål Rönnby: Linnéa Nilsson 2, Felicia Forsmark 2, Elin Björkman, Therese Gustafsson

Mål Dalen: Caroline Hansen, Alva Nybjörk

Rubrikerna

– Rönnby slog tillbaka Dalen med 6-2 efter att ha avgjort matchen redan under den första halvan. Rönnby sköt tre mål i den första perioden, och gick upp i en 6-0-ledning i den andra perioden. Det underläget orkade inte Dalen hämta sig från och kom inte närmare än två reduceringsbollar.

– Felicia Forsmark sköt två mål för Rönnby och har nu gjort mål i fyra raka matcher.

– Andreas Harnesk blev därmed vinnare även i sin andra match som huvudtränare i Rönnby, och är alltjämt obesegrad i sin nya roll.

– I och med segern så stärkte Rönnby upp sjundeplatsen i tabellen. Dalen är kvar som tolva i sammandraget och placerar sig precis ovanför nedflyttningsstrecket. Fem poäng skiljer ner till Warberg.

Skoghall - Pixbo Wallenstam 3-18 (0-5, 1-7, 2-6)

Mål Skoghall: Elin Klevmarken, Amanda Gottbo, Elin Englöw

Mål Pixbo Wallenstam: Denisa Ratajova 5, Isabell Krantz 3, Caroline Adelöw 2, Mia Karjalainen 2, Emma Stenberg, Josefin Wålinder, Andrea Envall, Cajsa Elm, Klara Loneberg, Eliska Krupnova

Rubrikerna

– Pixbo tog en klar bortaseger mot Skoghall och segersiffrorna skrevs till 18-3. Vassast hos gästerna var Denisa Ratajova som matade in hela fem mål och noterade två assist. Även Cajsa Elm hade poängfest med ett mål och fyra assist.

– Pixbo plockade fjärde raka segern. Laget har dessutom ett imponerande bortafacit den här säsongen med nio vinster på tio matcher.

– I och med vinsten så stärkte Pixbo upp andraplatsen i tabellen. Kais Mora är nu fyra poäng efter, men har också en match mindre spelad.

– Skoghall är alltjämt sist i tabellen och har sju poäng upp till fast mark.

Nacka Wallenstam - Sirius 6-7 (1-5, 4-0, 1-2)

Mål Nacka Wallenstam: Ida Linné 3, Erica Klevbo 2, Madeleine Sehlin

Mål Sirius: Amanda Ljunggren 3, Lovia Åström 2, Sofie Paulsson, Klara Molin

Rubrikerna

– Sirius lyckades besegra Nacka med 7-6, och det bjöds på en riktigt svängig match. Sirius gick upp en 5-1-ledning i den första perioden, men sedan kontrade Nacka med att vinna mittperioden med 4-0 vilket skapade ett 5-5-läge inför den sista perioden. Där gjorde Lovia Åström och Amanda Ljunggren 6-5 och 7-5 för Sirius, och Nacka kom inte närmare än en 6-7-reducering genom tremålsskytten Ida Linné.

– Sirius bröt därmed en tre matcher lång förlustsvit, och tog dessutom första trepoängaren sedan åttonde november (spelat nio raka matcher utan att ta en seger efter ordinarie tid).

– Nacka åkte på sjätte raka förlusten.

– I och med segern så klev Sirius om Nacka i tabellen. Lagen är tia och elva i sammandraget och båda står på 19 poäng, men Sirius har en något bättre målskillnad (-31 mot -36). Segern för Sirius innebär också att laget kan ställa om från bottenstrid till slutspelsstrid, nu skiljer det hela nio poäng ner till Warberg under nedflyttningsstrecket medan det bara skiljer fyra pinnar upp till sista slutspelsplatsen.