Söndag
29 Nov 1 match
Lördag
12 Dec 1 match
Onsdag
16 Dec 1 match
Lördag
19 Dec 1 match
Måndag
21 Dec 1 match
Onsdag
06 Jan 1 match
Lördag
09 Jan 1 match
Söndag
10 Jan 1 match
Fredag
15 Jan 1 match
Söndag
17 Jan 2 matcher
Lördag
23 Jan 1 match
Söndag
24 Jan 1 match
Onsdag
27 Jan 1 match
Lördag
30 Jan 1 match
Söndag
31 Jan 1 match
Lördag
06 Feb 1 match
Lördag
13 Feb 2 matcher
Tisdag
16 Feb 1 match
Lördag
20 Feb 1 match
Onsdag
24 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 1 match
Söndag
28 Feb 1 match
Torsdag
04 Mar 1 match
Fredag
05 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 1 match
Hemma
Warberg
WIC
Borta
Endre
END

Täby, Endre och Warberg tog viktiga poäng

29 februari 2020 18:05
SSL Dam

Det är hett och tätt i många kamper i SSL Dam just nu. Under lördagen tog Täby och Endre viktiga poäng i kampen om fjärdeplatsen och samtidigt tog Warberg en viktig pinne i bottenstriden.


Malmö - Täby 2-6 (0-1, 1-2, 1-3)

Mål Malmö: Ellenor Bengtsson Wester, Hanna Simonsson

Mål Täby: Moa Tschöp 2, Anna Peterzén, Matilda Sjödin, Ranja Varli, Sofie Rissveds

Rubrikerna

– Täby slog tillbaka Malmö på bortaplan. Matchen avgjordes i den tredje perioden när Moa Tschöp matade in både 4-1 och 5-1 för gästerna, och till slut vann Täby med 6-2.

– Formstarka Moa Tschöp gjorde mål för femte matchen i rad, och har blivit tvåmålsskytt tre gånger på de fem senaste matcherna.

– Tack vare vinsten så klev Täby om Malmö i tabellen och är ny seriefemma. Malmö är nere som sexa i sammandraget. Det är dock tätt i kampen om fjärdeplatsen: fyran Endre och femman Täby står på 44 poäng, medan sexan Malmö har 43 poäng.

– Malmö har därmed förlorat två raka matcher mot konkurrenter i samma tabellregion. Idag blev det torsk mot Täby, senast föll laget mot Endre.

– Noterbart i Malmö är att stjärnan Ellen Rasmussen blev poänglös för första gången den här säsongen.

Warberg - Endre 2-3 STR (0-0, 2-1, 0-1, 0-0, 0-1)

Mål Warberg: Amanda Johansson 2

Mål Endre: Terese Ahlqvist, Linnéa Wallgren, Stephanie Boberg

Rubrikerna

– Det blev en tät och tuff match mellan Warberg och Endre. Warberg ledde med 2-0 efter drygt halva kampen, men Endre kom tillbaka och kvitterade till 2-2 i den tredje perioden. Efter en mållös förlängning så fick matchen avgöras på straffar, och där fixade Stepanie Boberg extrapoängen till Endre.

– Endres matchvinnare Stepanie Boberg gjorde poäng för sjuttonde matchen i följd. Hon har dessutom gjort mål i de fem senaste kamperna.

– Endre har vunnit tretton av de fjorton senaste matcherna.

– Båda lagen plockade viktiga poäng i tabellen. Två poäng in för Endre innebär att laget avancerar till fjärdeplatsen i tabellen (men det är tätt bakom, femman Täby är målskillnad efter och sexan Malmö är en pinne efter). Warberg tog en ny viktig pinne i bottenstriden. Laget är precis ovanför nedflyttningsstrecket, och utökade avståndet ner till Dalen till två poäng (men då har Umeå-laget en match mindre spelad).

IKSU - Jönköping 8-3 (3-2, 1-1, 4-0)

Mål IKSU: Veera Kauppi 3, Emelie Wibron 2, Jonna Stenvall, Ellinor Berling, Oona Kauppi

Mål Jönköping: Moa Jakobsson, Gabriella Strandberg, Alicia Zälle

Rubrikerna

– Serieettan IKSU fortsätter att vinna matcher och tog en ny seger borta mot Jönköping. Efter två perioder var det tajt målmässigt och uddamålsledning för IKSU, men sedan spurtade gästerna i den tredje perioden. IKSU vann sista akten med 4-0, och matchen med 8-3.

– IKSU:s Emelie Wibron blev tvåmålsskytt för tredje matchen i följd. Hon svarade för totalt fem poäng, och har nu gjort poäng i sjutton raka matcher.

– Veera Kauppi stack ut mest poängmässigt. IKSU-stjärnan svarade för sex poäng (tre mål och tre assist).

– Jönköping åkte på femte raka förlusten, men är fortfarande med i slutspelskampen. JIK är tia i tabellen och har blott en poäng upp till åttondeplacerade Nacka.

Kais Mora - Nacka Wallenstam 4-1 (2-0, 1-1, 1-0)

Mål Kais Mora: Johanna Hultgren, Alexandra Terner, Jenna Saario, Anna Wijk

Mål Nacka Wallenstam: Erica Klevbo

Rubrikerna

– Kais Mora slog tillbaka Nacka på hemmaplan. Dalalaget hade en 2-0-ledning efter den första perioden och spädde sedan på till 3-0 genom Jenna Saario i början av den andra akten. Nacka fick in en reducering i mittperiodens sista minut, men kom inte närmare än så och till slut kunde Kais Mora vinna med 4-1.

– Anna Wijk var stor segerorganisatör för Kais Mora. Hon spelade fram till de tre första målen och satte det fjärde själv, och låg således bakom samtliga hemmamål.

– Kais Mora är kvar som trea i tabellen. En poäng skiljer upp till tvåan Pixbo som dock har en match mindre spelad.

– Trots förlusten så behåller Nacka den åttonde och sista slutspelsplatsen, men det är bara temporärt. Imorgon möts nämligen nian Sirius och elvan Karlstad som båda är en poäng bakom Nacka, så något av de två lagen kommer att peta ner nykomlingen från åttondeplatsen.