Torsdag
04 Mar 1 match
Fredag
05 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 1 match
Torsdag
11 Mar 1 match
Söndag
14 Mar 2 matcher
Lördag
20 Mar 1 match
Söndag
21 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Söndag
04 Apr 1 match
Onsdag
07 Apr 1 match
Lördag
10 Apr 1 match
Torsdag
15 Apr 1 match
Hemma
Warberg
WIC
Borta
Lund
LUND

Historisk seger för damlaget i seriepremiären

27 september 2020 20:00
DAM

Warbergs damlag hade innan dagens match inte vunnit en premiär i SSL. Nu är det ett minne blott efter söndagseftermiddagens 3 poäng i SWC.


Det tog fem säsonger innan första seriepremiär vinsten. Idag kammade damlaget hem 3 poäng inför en härlig publik i Sparbanken Wictory Center. En skön start på säsongen. Det var en match som började med att nykomlingarna Lund gjorde första målet, som för dem blev deras första i SSL någonsin. Så kvällen var historisk ur flera aspekter. Efter Lunds inledningsmål så kvitterade Warberg strax därefter och efter det kopplade Warberg greppet om matchen.

Periodsiffrorna skrevs till: 2-1, 2–1, 3-3

Målskyttar för Warberg i matchen var: Andrea Envall 2, Sanna Olsson 2, Sandra Hawerman, Cecilia Habib Westh, Sofie Karlsson

Noterbart att både Sanna Olsson och Cecilia Habib Westh blev målskyttar i sin första tävlingsmatch i föreningen.

Efter matchen summerade en av lagets målskyttar, nämligen Sofie Karlsson, eftermiddagen så här:

-Seriepremiär är alltid en seriepremiär med mycket nerver och två taggade lag. Jag tycker att vi kontrollerar matchen bra ju längre den blir. Stabil andra period där vi gör vad vi ska. Samtidigt så gör Lund gör det bra, vi kommer inte riktigt till några klara lägen. I tredje blir det lite Hawaii, de trycker på och vi får inte riktigt tag i bollen. Jag tycker efter deras 5-4 mål att vi skärper till oss och stänger matchen. Överlag är det en bra insats. Otroligt skönt att äntligen tagit en premiär seger! Så gott med tre poäng och kunna starta säsongen med en go känsla.

Nästa match för damlaget spelas på bortaplan den 4 oktober mot Nacka Wallenstam.

Håll utkik i våra sociala medier och på hemsidan för länk till den matchen!