Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Hemma
Pixbo
PIX
Borta
Warberg
WIC

Västkustderby i Wallenstamhallen ikväll.

9 oktober 2020 09:30
DAM

Det har blivit dags för västkustderby i SSL. Klassiskt möte i form av Pixbo – Warberg. Hör vad Andrea Envall har att säga om dagens möte. Matchen spelas ikväll klockan 18:30 i Wallenstamhallen och den sänds gratis på SportExpressenplay.se. Länk till sändningen finns längre ner i inlägget.


Ett besök i Wallenstamhallen har det redan hunnits med under 2020/2021 säsongen för damlaget, då var det träningsmatch. En match som spelades tidigt under försäsongen och slutade med vinst för Pixbo med klara 11-4.

Nu är serien igång och Pixbo inledde säsongen med en stabil seger i premiären mot Jönköping med 6-2. Ett lag som på förhand tippats till en placering långt ner i tabellen. I seriens andra omgång mötte Pixbo på ett motstånd som tillsammans med just Pixbo bär favoritskapet i serien, Thorengruppen. Thorengruppen som värvat till sig flera av IKSUs stora stjärnor vann med 7-5. Så med en seger och en förlust för Pixbo i inledningen av säsongen väntar nu i omgång 3 ett möte mot ett formstarkt Warberg som vunnit de två inledande matcherna.

-Stabil inledning. Vi har gjort vad som krävts i de 2 matcher vi har spelat. Vi har dock mer i oss, vilket är skönt att veta när vi går in i helgen matcher för förmodligen blir motståndet snäppet tuffare, säger Andrea Envall.

Vad säger du om inledningen för egen del?

-Absolut godkänd. Känns som vi har fått bra stäm i femman, vilket gjort att jag har fått ut mycket av mina styrkor.

Förra säsongen bar Andrea den röd-vit randiga matchtröjan och hade Wallenstamhallen som hemmahall. Om att komma tillbaka till förra säsongens hemmaplan säger hon:

-Hemmaplan har för mig alltid varit SWC, absolut att det kommer att kännas lite speciellt att komma tillbaka dit, men eftersom det bara blev 1 år i Pixbo kändes det aldrig riktigt hemma. Ska mest bli kul att möta mina före detta lagkamrater.

Vad blir viktigt för laget i dagens match?

-Jobba stenhårt i alla situationer, gå in och inte ha någon respekt samt sätta dit de målchanser som vi får.

Till dagens match så utgår Moa Gregorsson och Alice Bengtsson som båda är sjuka, även Therese Arneson som är skadad sedan tidigare.

Så missa inte västkustderbyt ikväll. Klockan 18:30 startar matchen och den sänds på SportExpressen Play helt gratis. Se matchen här: Pixbo Wallenstam – Warberg IC