Söndag
29 Nov 1 match
Lördag
12 Dec 1 match
Onsdag
16 Dec 1 match
Lördag
19 Dec 1 match
Måndag
21 Dec 1 match
Onsdag
06 Jan 1 match
Lördag
09 Jan 1 match
Söndag
10 Jan 1 match
Fredag
15 Jan 1 match
Söndag
17 Jan 2 matcher
Lördag
23 Jan 1 match
Söndag
24 Jan 1 match
Onsdag
27 Jan 1 match
Lördag
30 Jan 1 match
Söndag
31 Jan 1 match
Lördag
06 Feb 1 match
Lördag
13 Feb 2 matcher
Tisdag
16 Feb 1 match
Lördag
20 Feb 1 match
Onsdag
24 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 1 match
Söndag
28 Feb 1 match
Torsdag
04 Mar 1 match
Fredag
05 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 1 match
Hemma
Falun
FAL
Borta
Warberg
WIC

Inför Falun borta med Pernilla Hermansson

19 december 2020 11:00
DAM

Damlaget begav sig under gårdagen norrut med destination Falun. Dagens match spelas i Guide Arena och matchstart är 16:00. Inför dagens match tog vi oss ett snack med en av Warbergs backar, som kom till Warberg inför säsongen, Pernilla Hermansson. Läs intervjun med Pernilla om hennes tankar inför mötet, som sänds på SportExpressen Play.


Dagens motstånd, IBF Falun, är tillbaka i SSL efter fyra säsongers frånvaro. Under 2000-talet var Falun ett framstående lag inom innebandy med flera topplaceringar under mer eller mindre hela årtiondet. Enda sedan laget föll ur SSL säsongen 2015/2016 har de kvalat för åter en plats, men det var utan kval som laget tog sig upp inför årets säsong efter att ha fått sin plats genom seger av Allsvenskan östra. Falun befinner sig på en niondeplats i tabellen med 11 spelade matcher, och spelade senast i slutet av november, då vann de mot Malmö med 3-2.

Warberg har fått en stark start på säsongen. I senaste matchen segrade laget mot Thorengruppen, och befinner sig på en sjätteplats i tabellen med 19 poäng. Dagens match är den sista i första halvan av serien för Warberg, innan den vänder efter jul & nyår och lagen ska mötas för andra gången. En av de nya spelarna inför säsongen var Pernilla Hermansson, hon precis som laget har fått en fin start på säsongen.

Hur har den första tiden i Warberg varit?

-Den har varit bra, jag trivs bra både i laget och föreningen. Tjejerna har varit välkomnande och jag tycker att vi har en bra balans mellan skratt och allvar.

Halva säsongen är snart spelad, vad säger du om ert spel så här långt?

-Jag tycker att vi har blandat och gett, vissa matcher har varit bra och andra mindre bra. Vi blir bättre för varje match som går, och lyckas vi hålla en jämnare nivå under matcherna så tror jag att det kan bli en rolig vår för vår del!

Hur går snacket i laget om säsongen så här långt?

-Det har varit många tighta matcher, så vi är såklart nöjda de gånger bägaren har tippat över till vår fördel. Sen är vi inte nöjda med att vi har tappat en del poäng sent i andra matcher.

Sista matchen innan uppehåll över jul/nyår. Hur ser det ut för laget under den tiden?

-Jag har inte jättebra koll faktiskt, men jag vet att vi har både några gemensamma pass och några individuella pass innan vi möter Lund 6e januari.

Men nu fokus på dagens match mot Falun, vad blir viktigt för laget idag?

-Jag tror det blir viktigt att vara med från start, och vara noggranna i spelet både med och utan boll. Falun är ett bra lag så det är viktigt att vi inte ger de några gratischanser. Sätter vi försvaret och våra lägen tror jag vi har goda chanser att ta 3 poäng.

Damlagets match startar direkt efter herrarnas, klockan 16:00 och sänds på SportExpressen Play. Direktlänk till matchen hittar ni här: IBF Falun – Warberg IC.