Onsdag
27 Jan 1 match
Lördag
30 Jan 1 match
Söndag
31 Jan 1 match
Onsdag
10 Feb 1 match
Lördag
13 Feb 2 matcher
Tisdag
16 Feb 1 match
Lördag
20 Feb 1 match
Onsdag
24 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 1 match
Torsdag
04 Mar 1 match
Fredag
05 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 1 match
Torsdag
11 Mar 1 match
Söndag
14 Mar 2 matcher
Lördag
20 Mar 1 match
Hemma
Warberg
WIC
Borta
Jönköping
JIK

Inför Jönköping hemma med lagkapten Halldén.

23 januari 2021 08:38
DAM

Idag hälsar vi Jönköping IK varmt välkomna till Sparbanken Wictory Center för match i damernas SSL. Klockan 15:00 tekas matchen igång och här kan ni läsa en intervju med lagkapten Camilla Halldén inför mötet. Matchen sänds som alltid på SportExpressen Play.


Tiden rullar på och matcherna likaså för vårt damlag. SSL-serien är framme på omgång 18 idag och det betyder för Warberg match mot Jönköping. Ett Jönköping, som på hemmaplan tog två poäng mot Warberg när lagen möttes i mitten av oktober. I övrigt har resultaten inte gått i fördel för smålandslaget som för närvarande befinner sig på en elfte plats i tabellen.

Warberg går in i dagens match mer stor revanschlust från senaste mötet, men även för matcherna föregående helg som inte resulterade i några poäng för laget. Två matcher mot två topp tre lag, och så här säger lagkapten Camilla Halldén om de matcherna:

-Jag tycker framförallt att vi ska ta med oss insatsen mot Pixbo, inte minst första och sista perioden där vi gör det riktigt bra. Från den matchen ska vi också ta med oss att vi aldrig viker ner oss oavsett vad det står på resultattavlan. Vi är starka i sista perioden och vi visar återigen det i den matchen. Sen var det surt att vi inte fick med oss någon poäng.

Om du skulle göra en snabb analys på säsongen så här lång, hur låter den?

-Första delen av säsongen är riktigt bra, vi gör våran hittills bästa höst sett till både spel- och poängmässigt. Det har gått lite trögare nu efter jul, men jag tycker vi jobbar på bra och vi är på väg att hitta tillbaka igen. Det viktigaste är att vi går ut och visar varje träning att vi vill bli bättre, då kommer vi att plocka fler poäng nu framöver.

Vad ser du som främsta anledning till att ni nu ligger på slutspelsplats?

-Jag tror framförallt det handlar om att vi har en bredare trupp med hög konkurrens, det höjer kvalitén på träningarna. Det är också en trupp som hela tiden vill utvecklas och kämpa för att bli bättre. Spelmässigt har vi utvecklat många delar, inte minst spelet med boll. Jag tycker vi känns tryggare ute på planen och vågar ta för oss.

Jönköping som motstånd idag, senast blev det förlängning. Vad krävs för tre poäng idag?

-Det kommer krävas mod för att vinna. Vi vet vad vi ska göra så det gäller att gå ut med självförtroende och våga göra det vi har bestämt ute på planen.

I dagens match så kommer inte Therese Arneson, Malin Andersson eller Cecilia Habib Westh till spel.

Klockan 15:00 startar matchen som tidigare nämnt och vi hoppas att ni är med oss via SportExpressen Play.

Direktlänk till matchen hittar ni här: Warberg IC – Jönköping IK