Onsdag
27 Jan 1 match
Lördag
30 Jan 1 match
Söndag
31 Jan 1 match
Onsdag
10 Feb 1 match
Lördag
13 Feb 2 matcher
Tisdag
16 Feb 1 match
Lördag
20 Feb 1 match
Onsdag
24 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 1 match
Torsdag
04 Mar 1 match
Fredag
05 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 1 match
Torsdag
11 Mar 1 match
Söndag
14 Mar 2 matcher
Lördag
20 Mar 1 match
Hemma
Örebro
ORE
Borta
Warberg
WIC

Inför bortamötet mot IBF Örebro

24 januari 2021 08:51
HERR

Under morgonen och förmiddagen har herrlaget begett sig uppåt Närke med destination Idrottshuset Örebro för dagens möte mot IBF Örebro som startar klockan 13:30. Läs här vad Mattias Kongstad har att säga inför matchen som ni ser på Innebandy.tv/Warberg.


Vi är framme i matchomgång nummer 15 av 22, där IBF Örebro idag spelar sin femtonde match. Warberg har fortfarande flera matcher släpande och dagens match blir nummer tolv för det gästande laget. Dagens hemmalag befinner sig för närvarande på en sjätteplats i tabellen med samma poäng som Lillån på femte plats. Örebro har inför dagens möte två förluster från de senaste två matcherna, mot Karlstad innan jul 3-7 samt senast mot Lagan med 6-10.

I säsongens första möte i Sparbanken Wictory Center i oktober var det en jämn tillställning i första perioden. Efter det tog Warberg över matchen och vann med hela 12-4.

Bästa poängplockare i dagens motståndare är Marcus Ekengren som ligger på en andraplats i poängligan på 36 poäng. I Warbergs interna poängliga är det Mattias Kongstad som har förstaplatsen och i seriens totala ligger han nu på en niondeplats med 24 poäng. Så här säger Kongstad om Warbergs säsong så här långt:

-Vi har haft en väldigt ojämn säsong hittills och det är för många matcher som vi inte kommer upp i en nivå rent spelmässigt som vi som lag accepterar.

Hur skulle du säga att det ojämna spelschemat påverkar er?

-Det som är svårt är att få någon form av matchform. Samtidigt är det ju rätt så lika för alla så det är ju inget att skylla ifrån sig på.

Hur är känslan i laget inför dagens match?

-Är ett revanschsuget lag som åker till Örebro. Förra matchen var ju ett bottennapp som vi behöver glömma. Idag ska vi studsa tillbaka på vinnarspåret igen.

Vad krävs av er för 3 poäng idag?

-Vi måste vara med effektiva när vi får lägena. Skapar tillräckligt för att vinna varje match. Tyvärr så har vi inte haft den skärpan som behövs runt målet. Har tränat på det i veckan så idag ska det släppa för oss.

I dagens match kommer inte Simon Svensson till spel, men med i laget är nyförvärvet Markus Berntsson.

Dagens match startar klockan 13:30 och ni kan se den på innebandy.tv/warberg. Direktlänk till matchen hittar ni här: IBF Örebro – Warberg IC