Onsdag
23 Feb 2 matcher
Lördag
26 Feb 1 match
Söndag
27 Feb 1 match
Torsdag
03 Mar 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 1 match
Fredag
11 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match
Söndag
13 Mar 1 match
Lördag
19 Mar 1 match
Söndag
20 Mar 1 match
Onsdag
23 Mar 1 match
Söndag
27 Mar 1 match
Lördag
17 Sep 1 match
Söndag
18 Sep 1 match
Lördag
24 Sep 1 match
Söndag
25 Sep 1 match
Fredag
30 Sep 1 match
Lördag
01 Okt 1 match
Söndag
02 Okt 1 match
Lördag
08 Okt 2 matcher
Lördag
15 Okt 2 matcher
Lördag
22 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Onsdag
26 Okt 1 match
Hemma
Warberg
WIC
Borta
Fagerhult
FHIB

Seger i förlängningen mot Fagerhult Habo

26 september 2021 19:00
HERR

Söndagens möte mot det förväntade topplaget i Allsvenskan södra var en jämn tillställning i Sparbanken Wictory Center. Matchen gick till förlängning där Warberg tillslut kunde avgöra matchen. Slutresultatet skrevs till 4-3.


Herrlagets hemmapremiär drog igång i ett jäkla tempo i den första perioden. Det var två lag som drog upp på tempot och den "fullsatta" läktaren i Sparbanken Wictory Center fick se två lag som inte skulle vika ner sig.

Men det var hemmalaget som kom ut starkast och tog ledningen i matchen. Efter mindre än två minuter spelade hade Sander Fauskanger gett Warberg ledningen efter först en fint förarbete av Anders Grønli, sedan assist från Nico Mutter till Fauskanger. Innan perioden gick till paus hade Filip Erheden utökat ledningen för hemmalaget. Han assisterad av Joel Birgersson.

I den andra perioden var det ett snäpp ner i tempo och det var också Fagerhult/Habos period. Gästerna kom ikapp och på tavlan efter två spelade perioder stod det 2-2. Lika, fast 3-3 stod det på tavlan efter tre spelade perioder. I den sista perioden var det åter igen Warberg som tog ledningen i matchen, då genom Isak Stöckel som fick bollen under Fagerhult Habos målvakt och rullade sakta över mållinjen. Men lyckan i SWC blev kortvarig för minuten senare kvitterade återigen gästerna.

Perioden gick till förlängning där Markus Berntsson blev matchvinnare genom sitt mål i slutminuten av förlängningen. Två poäng till Warberg.

Så här sammanfattar tränare Ludwig Bengtsson matchen:

-Skönt att vi lyckas få med oss bonuspoängen. Efter en bra förstaperiod så bjuder vi tyvärr in Fagerhult i den andra perioden. Den tredje perioden står lagen och inväntar vem som ska göra draget varav matchbilden blir något trevande. Vi tar välförtjänt två poäng.

Nu längtar vi till matchen mot Lagan nästa vecka då vi öppnar upp för all vår publik, äntligen.

Se målen och hightlight från matchen: Warberg IC - Fagerhult Habo

Skottstatistiken: 26-16 Periodsiffror: 2-0, 0-2, 1-1, 1-0

Mer statistisk från matchen hittar ni här: Statistik Warberg IC - Fagerhult Habo

Mål och assist: Sander Fauskanger 1+0 Filip Erheden 1+0 Isak Stöckel 1+0 Markus Berntsson 1+0 Joel Birgersson 0+1 Nico Mutter 0+1 Mattias Kongstad 0+1 Simon Svensson 0+1

Som Ludwig är inne på, nästa helg väntar dubbla matcher i SWC och vi kan äntligen öppna upp dörrarna igen för hela vår kära publik. Biljettförsäljning startar i veckan. Håll utkik på hemsida och sociala medier för mer information.