Onsdag
23 Feb 2 matcher
Lördag
26 Feb 1 match
Söndag
27 Feb 1 match
Torsdag
03 Mar 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 1 match
Fredag
11 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match
Söndag
13 Mar 1 match
Lördag
19 Mar 1 match
Söndag
20 Mar 1 match
Onsdag
23 Mar 1 match
Söndag
27 Mar 1 match
Hemma
Warberg
WIC
Borta
Fagerhult
FHIB

Inför dagens match mot Fagerhult Habo

26 september 2021 08:00
HERR

Första omgången i Allsvenskan södra herr är spelad och det blev en seger för våra herrar. Det blev det även för dagens motstånd, Fagerhult Habo som är ett av lagen som enligt experterna kommer knipa kvalplatsen till våren. Så dagens match i Sparbanken Wictory Center kommer att bli tuff.


Tillbaka i Allsvenskan södra efter en säsong i SSL är nu Fagerhult Habo. Laget lyckades inte hålla sig kvar, trots att de imponerade på många av de röster som var tveksamma inför inledningen av fjolårets säsong. Det blev en säsong i innebandyns finrum denna sejour, men föreningen gör inget annat än att tydligt visa att de ska tillbaka. Under våren stod det klart att föredetta förbundskaptenen Mikael Hill är klar som nu huvudansvarig för laget. Några tunga namn har lämnat laget, främst kanske poängkungen förra säsongen Tim Andersson Carlsson som gick till FBC Kalmarsund. Fagerhult Habo vann sin första match i serien, den spelades hemma mot FBC Lerum, och slutade 13-6.

Warberg i sin tur vann även de sin första match. Den spelades på bortaplan mot Lillån IBK i Örebro. Det blev en 8-4 seger för herrlaget. Nu är det alltså två, på förhand förväntade kvallag som möts, och så här säger huvudtränare Johan Astbrant om dagens match:

-En nyckelmatch redan i omgång två. Fagerhult är ett lag som kommer att vara med och slåss om seriesegern. Jag tycker att de i år har ett mer balanserat lag än det man hade ifjol när man var i SSL. Ser vi till matchen så kommer spelet runt mittplan att bli direkt avgörande imorgon, då båda lagen är starka i omställningsspelet. Vinner vi duellspelet så har vi stora möjligheter att få med oss ett bra resultat.

Läget i truppen: Simon Nilsson kommer missa matchen pga sjukdom och Love Björklund spelar match med Varla annars är alla redo för spel.

Klockan 16:00 drar matchen igång i Sparbanken Wictory Center. Eftersom vi fortfarande har restriktioner att förhålla oss till så kommer vi endast att kunna välkomna våra säsongskortsinnehavare samt partners. Vi kommer inte att sälja biljetter i entrén.

Matchen sänds genom innebandy.tv/warberg. På kommentatorsplats hittar vi Andreas Wahman och som expert Fredrik Andersson. Sändningen startar 15:50 på innebandy.tv. Direktlänk till matchen hittar ni: Warberg IC - Fagerhult Habo

Om ni inte tecknat abonnemang för de herr Allsvenska matcherna, så passa på att göra det innan matchen imorgon. Uppge Warberg IC som lag ni följer så är ni med och stöttar föreningen.