Onsdag
23 Feb 2 matcher
Lördag
26 Feb 1 match
Söndag
27 Feb 1 match
Torsdag
03 Mar 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 1 match
Fredag
11 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match
Söndag
13 Mar 1 match
Lördag
19 Mar 1 match
Söndag
20 Mar 1 match
Onsdag
23 Mar 1 match
Söndag
27 Mar 1 match
Hemma
Åby
ABY
Borta
Warberg
WIC

Herrlaget gästar Åby Oilers

30 oktober 2021 07:45
HERR

Bussen rullade tidigt denna lördag morgon från Sparbanken Wictory Center mot E4an och sedan norr ut. Idag gästar herrlaget Åby, som ligger strax utanför Norrköping, så är du i trakterna? Kika in på Åby Arena 14:00 för match i Allsvenskan södra. Är du inte i närheten ser du mötet på innebandy.tv


Som sagt, turen denna omgång tog herrlaget till Åby och match mot tabell nian. Norrköpingslaget som gör sin andra säsong i Allsvenskan södra, för denna gång. När hela föregående säsong var spelad låg laget under det berömda strecket, men tack vare (i Åbys fall) att serierna under hade avbrutits och inte spelats klart så fick laget en plats i Allsvenskan även denna säsong.

Ser vi till Åbys lag så förlängde poängmakaren och trotjänaren Jimmy Bagge sitt kontakt med klubben. Två andra poängmakare i laget är Mathias Pettersson och Jonathan Pegler. Båda herrarna likt Bagge klubben trogna under många säsonger. Åby lyckats att behålla stora delar av den trupp som de ställde upp med under föregående säsong och på det sättet byggt stabilitet. Det kan vara en av anledningarna bakom den starka öppning som Norrköpingslaget gjorde på säsongen.

En uddamålsseger mot Höllviken i den första omgången, för att sedan följa upp det med en seger mot Lindås fick nog många "experter" att höja på ögonbrynen. Segern mot Lindås kom dock i förlängningen ska tilläggas. Så det var en stark öppning på säsongen för Norrköpingsgänget. Efter det har det gått tyngre, förlust i omgång tre mot Åstorp/Kvidinge följdes upp med en förlust hemma mot Lerum. I föregående omgång förlorade de mot Malmö på bortaplan. Ett Malmö som öppnat starkare än vad tongångarna innan säsong antydde.

Det blir den sjätte matchen för respektive lag denna säsong, Warberg som fortfarande bara har 1 poängtapp. Segern senast mot Örebro kom efter en häftig tredjeperiod där herrlaget på 9 minuter vände 4-6 till 10-6.

Matchen tekas igång klockan 14:00 och ni ser den som alltid på innebandy.tv. Direktlänk till matchen har ni: Åby IBK - Warberg IC