Onsdag
14 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Idag 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Hemma
Malmö FBC
MAL
Borta
Warberg
WIC

Inför Malmö borta

12 december 2021 09:31
HERR

Dags för höstens sista match för herrlaget när seriens elfte motståndare idag tar emot Warbergs herrlag. Malmö FBC står för motståndet i Baltiska Hallen klockan 16:00 och här får ni tankar från assisterande tränare Ludwig Bengtsson om matchen men även hur laget tränat under senaste tiden.


Ja, ett längre upphåll i matcherna har det varit för herrlaget. Senaste matchen spelades de 23 november i SWC när Lerum besegrades och herrlaget har varit inne i en tungre träningsperiod där de bland annat spenderat endel tid i gymmet, men även fått tid till återhämtning. Assisterande tränare Ludwig Bengtsson berättar:

-Uppehållet har varit både bra och dåligt för oss. Bra på det viset att vi kunnat ge tid att läka de spelarna som legat på en hög belastning. Också kunnat få en mer varierad träning med tuffare fysiska inslag. Det negativa med uppehållet var reaktionen när vi gick in i ett längre uppehåll där många blev sjuka i inledningen. Det har rättat till sig till denna vecka.

Nu väntar dagens match och sedan väntar återigen ett längre uppehåll innan serien kickas igång och vänder efter jul. Malmö är det elfte laget att möta i serien och därmed också det sista innan alla lag är mötta en gång och serien kan vända för returmöten. Som "Ludde" meddelade har det varit endel frånvaro på träningar. Så här säger han om att läget laget:

-Det känns skönt att inte behöva vänta ytterligare en vecka att komma igång. Det ger oss en klar fördel inför omstarten efter nyår. Alla i laget är tillgängliga förutom vår VM-debutant Andreas Grønli samt Filip Holmer som behöver vila efter att haft en matchtät period.

Seriens första match mot Malmö. Vad säger du om det laget?

-Malmö är luriga. Vi har ställts mot de vid två tillfällen i Svenska Cupen denna säsong. Många har pratat om deras fina start av serien. De har valt att inte enbart ligga i skyttegravarna utan vill utmana i spelet med boll och där är den stora skillnaden till varför de faktiskt utmanar i toppen denna säsong och att de fått behålla rätt spelare för gruppen.

Vad kommer bli avgörande i matchen?

-Klyschigt men sant så ligger det i vårt ansvar att ta tag i taktpinnen direkt. En bra start kommer att vara mycket viktig för att vi ska ha möjlighet att komma ifrån Baltiska med tre friska pinnar.

Dagens match startar alltså klockan 16:00 i Baltiska Hallen i Malmö, och innan så möter Warbergs damlag Malmö i Baltiska Hallen även de. Den matchen startar 13:00, så se till att ta resan ner till Malmö och stötta båda lagen. Om ni inte har möjlighet att åka ner så sänder innebandy.tv som vanligt matchen.
Direktlänk till sändningen: Malmö FBC - Warberg IC