FHIB

En poäng borta mot Fagerhult Habo

12 januari 2022 21:00
HERR

Det var en jämn och spännande match när serietvåan Fagerhult Habo tog emot serieledande Warberg. På hemmaplan för Warberg blev det två poäng, idag var det Fagerhult som tog två poäng på deras hemmaplan. Slutresultatet skrevs till 5-4 efter förlängning.

Som tidigare meddelat så var det en månad sedan på datumet som Warberg spelade sin senaste match. Dagens motståndare, Fagerhult Habo hade nästan lika långt uppehåll de. Så det var två lag som var ruggit spelsugna och det syntes.

I den första perioden var det hemmalaget som var hetast och fick också in sina chanser. Fagerhult Habo kunde med drygt fem minuter spelade av den inledande perioden gå iväg till en 1-0 ledning. Det tog inte mer än en minut så hade hemmalaget gått iväg till 2-0 efter en felpassning från Warberg. Resultatet efter 6.23 höll sig perioden genom.

I den andra perioden kom den första formationen i Warberg igång med målskyttet. Efter en stilig passning från Mattias Kongstad kunde Edwin Körberg göra 2-1 med 7.08 spelat. När Fagerhult Habo drar på sig en utvisning strax efter reduceringen kan Kongstad kvittera matchen till 2-2. Men det är som sagt en match där lagen byts om i perioder att föra matchen. Kontringarna är många för båda lagen och det är också genom ett snabbt uppspel som Fagerhult Habo återigen går upp i ledningen. Dock blev det kort firande för Hannes Karlsson bryter bollen stiligt i egen zon och spelar snabbt upp bollen som hamnar hos Edwin Körberg. Säkert sätter han bollen under armen på Cyril Haldemann.

Med 3-3 på tavlan inför den tredje perioden skulle det bli en rafflande slutperiod och det var två lag som kände av varandra. Som skottstatisiken kan avslöja, 4-4 så var det två lag som spelade uppoffrande och tillät inte motståndarna att komma till. Fagerhult Habo gick upp i ledningen igen efter ett missförstånd i Warberg. Men en kvittering skulle komma med mindre än två minuter kvar. En missad straff från hemmalaget precis i slutet gjorde att matchen gick till förlängning.

I förlängningen drabbades Warberg av matchens första utvisning, och kunde reda ut boxplay. Istället blev det en wobblande boll som rullade in och gjorde att extrapoängen stannade i Habo. Slutresultatet blev 5-4.

Skottstatistik: 14-16 (3-4, 6-7, 4-4, 1-1.)
Periodsiffror: 2-0, 1-3, 1-1, 1-0.

Se highlights från matchen här: Fagerhult Habo - Warberg IC