Söndag
07 Nov 1 match
Onsdag
10 Nov 1 match
Fredag
12 Nov 1 match
Söndag
14 Nov 1 match
Söndag
21 Nov 1 match
Tisdag
23 Nov 1 match
Söndag
12 Dec 2 matcher
Lördag
18 Dec 1 match
Måndag
27 Dec 1 match
Onsdag
29 Dec 1 match
Lördag
08 Jan 1 match
Onsdag
12 Jan 1 match
Lördag
15 Jan 1 match
Idag 1 match
Lördag
22 Jan 1 match
Söndag
23 Jan 1 match
Lördag
29 Jan 1 match
Söndag
30 Jan 1 match
Söndag
06 Feb 1 match
Lördag
12 Feb 1 match
Söndag
13 Feb 1 match
Fredag
18 Feb 1 match
Lördag
19 Feb 1 match
Söndag
20 Feb 1 match
Onsdag
23 Feb 1 match
Lördag
26 Feb 1 match
Söndag
27 Feb 1 match
Torsdag
03 Mar 1 match
Hemma
Fagerhult
FHIB
Borta
Warberg
WIC

Äntligen dags för herrlaget att spela match igen!

12 januari 2022 08:00
HERR

Under eftermiddagen sätter sig herrlaget återigen på bussen. Denna gång styrs den mot västgötaskogarna och Habo Sporthall där ett möte mot serie-grannen Fagerhult Habo väntar klockan 19:00. Läs här huvudtränare, tillika manager Johan Astbrants tankar om månaden utan matcher och dagens match.


Det har nu gått en månad sedan Warbergs senaste match, den spelades på bortaplan mot Malmö. Efter ett underläge med 4-0 inför den sista perioden kunde Warberg vända i den tredje och gjorde 4-5 med mindre än två minuter kvar av matchen. Ett långt uppehåll men något som laget var förberedda på inför säsongen:

-Vi har följt vår plan sen i maj. Redan då bestämde vi att december och januari kommer bli två tuffa månader, så vi lagt extremt mycket fokus på att utveckla fysiken. Vi känner att vårt sätt att spela kräver hög belastning och en hög fysisk kapacitet. Januari kommer därför att vara en månad då jag hoppas att vi får se smarta spelare som kan kompensera sina trötta ben med mer smartness i sitt spel, säger Johan Astbrant.

Huvudtränare Astbrant fortsätter:

-Vi visste ju såklart att det skulle vara ett uppehåll i december. Såklart tycker vi det är tråkigt då vi verkligen vill spela matcher. Just nu känns innebandyn lite mer som en sport man tränar och spelar för lite matcher.

Serien vänder nu. Alla lagen har mötts en gång och nu är det dags för returmöten på motsatt hemmaplan. Så här säger Astbrant om förväntningarna på vårens viktiga matcher:

-Vi har höga förväntningar på våren där nu serien ställs på sin spets, då mer eller mindre varje match kommer vara viktig. Vi har många tuffa matcher, framförallt på bortaplan då vi möter många hemmastarka lag. Det gäller att vi håller en hög nivå för att kunna ta så många poäng som krävs för att hålla oss kvar i toppen.

Hur är läget i laget inför dagens match?

-Förutom att vi är lite nedtränade just nu så drabbades vi ju av en del covid-fall i truppen, så vi har några spelare som är i karantän. Sedan är det även ågra spelare som rehabar för att komma tillbaka från skador. Det ska bli spännande och se hur en del spelare tar för sig i en större kostym.

Vad är dina tankar kring dagens match mot Fagerhult Habo?

-Serien tuffaste bortamatch. Fagerhult Habo har gått rent hus på hemmaplan så vi behöver verkligen göra en topprestation för att ha chans att gå segrande ur matchen. Senast vi spela mot Fagerhult Habo så var det verkligen en välspelad match och förmodligen det bästa match som spelats i år. Två lag som vill upp i SSL så det ska bli superkul.

Fagerhult Habo ligger efter halva serien två poäng bakom Warberg i toppen av tabellen, men har en klart bättre målskillnad så här långt. Det har varit med övertygande siffror när segrarna radats upp. Dock har två tre-poängsförluster kommit under säsongen för nykomlingen i allsvenskan, Höllviken och Lillån båda på bortaplan.
Sedan en förlust i förlängningen mot Warberg senast i en match som, huvudtränare tillika manager för herrlaget Johan Astbrant, påpeka som en av de bättre från Warbergs sida denna säsong. Så visst hoppas vi på samma ord efter matchen idag.

Klockan 19:00 tekas matchen i Habo Sporthall igång. Matchen sänds som alltid på innebandy.tv. Direktlänkt till sändningen: Fagerhult Habo - Warberg IC
Vill ni ta er till Habo Sporthall, tänk på att köpa biljetter innan så ni säkrar att ni kommer in. Biljetter hittar ni på Fagerhulthabo.se