TÄBY

En poäng mot Täby i premiären

19 september 2021 18:00
DAM

Det var nära full pott, hela vägen till 17 sekunder kvar av matchen. Men Täby fick in kvitteringen och kunde två minuter in i förlängningen avgöra matchen. Slutresultatet skrevs till 3-4.

Det var en premiär som hade alla ingredienser som den ska ha. Det var snygga avgörande passningar samt brytningar. Det var bolltapp och snygga återerövringar. Det var stabilitet och det var nerver. I Warberg var det också två spelare, #32 Karlsson och #15 Leffler som debuterade i SSL. Två Warbergsfostrade tjejer som gör riktigt fina insatsrt i sina debuter.

Det var också ett Warberg som kom ut riktigt starkt i matchen och hade redan efter fem minuter blankt tagit ledningen genom Malin Andersson. Innan den första perioden var färdigspelad hade Sandra Hawerman utökat ledningen till 2-0. Ett resultat efter matchbilden var något sånär rättvist, även om Hanna Svensson i Warbergs kassen var lika stabil som alltid.

Den andra perioden var det bollarna in för Täby och perioden slutade 0-2 till gästerna. Första målet kom redan efter 38 sekunder och trots en utvisning på gästerna kunde inte hemmalaget rucka på Täby försvaret. Med dryga två minuter kvar kom Täbys kvittering och med 2-2 på tavlan inför tredje skulle det bli en raflande avslutning.

Det var chanser åt båda hållen, men det var när Täby satt utvisade som ledningsmålet kom från Andrea Envalls klubba. Sedan var det en hel del bollar som hade kunnat trilla in för Täby, för chanser fanns det, för båda lagen. Warberg kom på inte bara två utan tre, fyra frilägen utan att lyckas avgöra. Istället blev det gästerna som med 17 sekunder kvar på klockan får in kvitteringen och matchen går till förlängning. Två minuter hinner gå innan gästerna avgör.

1 poäng får Warberg med sig från premiären.

Hanna Svensson 0+1

Nästa match för damlaget spelas på bortaplan, laget ska nästa helg till Umeå för att möta Thorengruppen på lördag den 25 september 16:00 spelas matchen. Ni ser den på SportExpressen Play.