Onsdag
23 Feb 2 matcher
Lördag
26 Feb 1 match
Söndag
27 Feb 1 match
Torsdag
03 Mar 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 1 match
Fredag
11 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match
Söndag
13 Mar 1 match
Lördag
19 Mar 1 match
Söndag
20 Mar 1 match
Onsdag
23 Mar 1 match
Söndag
27 Mar 1 match
Lördag
17 Sep 1 match
Söndag
18 Sep 1 match
Lördag
24 Sep 1 match
Söndag
25 Sep 1 match
Fredag
30 Sep 1 match
Lördag
01 Okt 1 match
Söndag
02 Okt 1 match
Lördag
08 Okt 2 matcher
Lördag
15 Okt 2 matcher
Lördag
22 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Onsdag
26 Okt 1 match
Hemma
Thorengruppen
TTG
Borta
Warberg
WIC

Inför Thorengruppen på bortaplan

25 september 2021 08:30
DAM

Det har blivit dags för säsongens första bortamatch, och det är inte vilken match som helst. Damlaget befinner sig nämligen i Umeå för match mot Thorengruppen. Läs matchcoach Stefan Smedbergs tankar inför matchen som startar 16:00 på SportExpressen Play.


Vi är inne på omgång två i damernas SSL när Warberg idag är uppe i Umeå för match. Men innan vi gottar in oss i dagens match tar vi en snabb koll med Stefan "Bagarn" Smedberg om hans tankar efter Täby matchen som var 17 sekunder från 3 poäng, men slutade med 1 poäng i premiären:

-När jag tittar tillbaka på Täby matchen gör jag det med blandade känslor. Jag är otroligt besviken att vi inte lyckas knipa 3 poäng när vi leder matchen så nära slutet. Har tittat flera gånger dem sista minuterna och får nästan en känsla av att någon bestämt matchslutet. Allt som kunde gå fel i bollförluster, felstutsar och oflyt gick helt enkelt Täbys väg.

Men det finns mycket positivt att ta med. Efter helgen i Kalmar med mycket tveksamt spel och resultat, kände jag lite osäkerhet var vi exakt stod som lag inför matchen. Tycker vi gör mycket bra saker och får matchen dit vi vill, vi skapar dem spelvändningar vi behöver för att vinna matchen men kan tyvärr inte omsätta dem i mål. Vi har ett försvarsspel som vi känner håller hög klass i serien och vi kommer göra det jobbigt för många lag, får vi bara till målskyttet så kan det bli en bra säsong. Tycker det är extra roligt när vi kan ställa upp med unga egna produkter som Amanda Karlsson och Cajsa Leffler. Tjejer som redan nu är duktiga men som har potential att gå väldigt långt om dem bara är beredda på att lägga ner jobbet som krävs.

Leffler som vi igår hade en kort intervju med om hennes tankar i premiären, missade du den hittar du den här.

Nu tillbaka till dagens match där det inte råder några som helst tvivel om att det är tufft motstånd på andra sidan planen.

-Vi möter troligtvis Sveriges bästa lag (i konkurrens med Pixbo) på bortaplan. Naturligtvis är detta en otroligt tuff uppgift, men inte omöjlig. Vi visade förra säsongen att vi kan plocka poäng av dem om vi får allt att stämma. Vi går in med inställningen att göra det jobbigt för dem, och förhoppningsvis kan dem tappa lite tålamod om vi spelar ett bra och aggressivt försvarsspel. Helt avgörande kommer bli om vi lyckas göra mål på dem spelvändningar som jag är övertygad om att vi kommer att få, säger Bagarn om dagens möte.

16:00 startar matchen och ni ser den som alla SSL-matcher på SportExpressen Play. Ni kan skaffa ett abonnemang hos SportExpressen Play, om ni inte redan gjort det. Första månaden kostar 99kr och då stöttar ni samtidigt Warberg. Läs mer om abonnemanget här.

Vill ni inte köpa abonnemang kan ni köpa matchen för 139kr.
Direktlänk till matchen hittar ni här: Thorengruppen - Warberg IC