Onsdag
23 Feb 2 matcher
Lördag
26 Feb 1 match
Söndag
27 Feb 1 match
Torsdag
03 Mar 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 1 match
Fredag
11 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match
Söndag
13 Mar 1 match
Lördag
19 Mar 1 match
Söndag
20 Mar 1 match
Onsdag
23 Mar 1 match
Söndag
27 Mar 1 match
Lördag
17 Sep 1 match
Söndag
18 Sep 1 match
Lördag
24 Sep 1 match
Söndag
25 Sep 1 match
Fredag
30 Sep 1 match
Lördag
01 Okt 1 match
Söndag
02 Okt 1 match
Lördag
08 Okt 2 matcher
Lördag
15 Okt 2 matcher
Lördag
22 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Onsdag
26 Okt 1 match
Hemma
Warberg
WIC
Borta
Pixbo
PIX

Västkustderby i Sparbanken Wictory Center

1 oktober 2021 07:00
DAM

Vi är framme i omgång tre i damernas SSL och idag gästar Pixbo Wallenstam Sparbanken Wictory Center. Dagens match startar klockan 19:00. Läs här en intervju med Malin Andersson där hon ger er sina tankar om starten på säsongen och dagens match.


När dagens match idag tekas igång i Sparbanken Wictory Center så är det den första matchen på 19 månader där vi tillåts släppa in publik som vi vill och önskar. Idag har vi möjlighet att fylla läktarna och tillsammans heja fram tjejerna i kvällens västkustderby. Pixbo Wallenstam kommer, som varje säsong, med en stark trupp. Flertalet spelare tillhör den svenska landslagstruppen, men även den tjeckiska, norska och så vidare. Fjolårets silvermedaljörer har ett bekant ansikte som huvudtränare, Jonas Gustafsson, som var i Warbergs herrlag förra hösten gick tillbaka till Pixbo efter att lämnat Warberg. Och tog inför denna säsong över som huvudtränare för damlaget.

Warberg har inlett sin säsong mixat. Hemma mot Täby i premiären var laget 17 sekunder från tre poäng och uppe i Umeå blev det en tung första period, men spelade upp sig i de två avslutande akterna. Så här säger Malin Andersson om känslan efter de två spelade omgångarna:

-Känslan i laget är bra, även om resultaten inte gått vår väg dessa två matcher så har vi visat upp att vi är ett bra lag.

Du gjorde säsongens första mål och en större roll mot tidigare är, berätta.

-Att jag nu har fått en större roll i laget tycker jag är riktigt kul, det är något som jag har kämpat och jobbat för under tidigare säsonger och nu var det dags. Att göra första målet för säsongen, i seriepremiären var en riktigt skön bonus.

En tuff inledning på serien med Thorengruppen borta och sedan Pixbo hemma, hur har ni som lag pratat om dessa matcher?

-Vi har pratat en del om vilket spelsystem vi känner passar bäst till matcherna och vi har skapat en trygghet inom laget och med tränarna för vilket spelsystem vi vill köra på beroende på match och motstånd. Det är tufft att möta så bra lag, men också väldigt roligt. Vi vet att vi är ett starkt lag och kan ge dem bästa lagen en svår match.

Västkustderby imorgon, hur går tankarna inför matchen?

-Det kommer bli en riktigt härlig match, vi vet vad vi ska göra och sätter vi det så kommer Pixbo få det svårt. Västkustderby är alltid extra speciellt och jag hoppas på mycket publik, vad gör man annars en fredagkväll om inte kollar innebandy?

Ja det kan man ju fråga sig. Vad blir fokus för laget imorgon?

-Fokus blir att sätta vårt försvarspel och förvalta våra spelvändningar vi kommer få.

Vi säger stort tack till Malin och önskar laget lycka till.

19:00 tekas matchen igång i Sparbanken Wictory Center. Har ni ännu inte köpt biljett gör ni det via warberg.ebiljett.se Kan ni inte se matchen live hittar ni direktlänk till SportExpressen Plays sändning här: Warberg IC - Pixbo Wallenstam