WIC

En poäng mot Karlstad

30 oktober 2021 19:00
DAM

Det var en väldigt jämn tillställning i Colorama Arena under lördagseftermiddagen. En match som tillslut hemmalaget kunde vinna i förlängningen. Slutresultatet skrevs till 4-3.

Det var två taggade och hungriga lag som ställde upp i Colorama Arena denna lördag. Karlstad som kom från uddamålsförlut i senaste matchen mot Pixbo och var sugna på revansch från den. Warberg med en snörplig 1-6 förlust mot Västerås Rönnby hemma senast.

Det var ett högt tempo från start och två lag som gick in rejält i varje faljt. Det var en härlig stämning cich inramning i Karlstad när lagen följde varandra både resultatmässigt på tavlan och sett till chanser som avlöste varandra. Matchen på planen var snäppet hetare än klack-kampen på läktaren. I den sista perioden var det gott om chanser för båda lagen att ta ledningen inför slutet. Men med sextio spelade minutrar stod det 3-3 på tavlan och matchen gick till förlängning.

Efter matchen så sa tränare Kent Göransson så här:

-Vi gör en riktigt bra försvarsinsats idag mot ett lurigt Karlstad, men jag kan verkligen hylla tjejerna för deras insats och vilja att kriga i varje moment. Karlstad har mer boll än oss, men vi är riktigt vassa när vi får lägena och poäng var vi definitivt inte oförtjänt. Sen är det alltid 50/50 i en förlängning där slumpen många gånger avgör. Idag blev det en oturlig studs som inte var på vår sida i förlängningen och Karlstad tog därmed extrapoängen.

Statistik från matchen:

Periodsiffror: 1 - 1, 1 - 1, 1 - 1, 1 - 0
Skottstatistik: 28 - 17 (8 - 7, 9 - 5, 10 - 5, 1 - 0)

Mål & assist:
Cecilia Habib Westh 2+0
Sofia Greftén 1+0
Alice Bengtsson 0+1
Amanda Johansson 0+1
Sanna Olsson 0+1

Nästa match spelar damlaget på söndag den 7 november klockan 16:00, då gästar IBK Lund SWC.