LUND

Första hemmasegern för säsongen kom mot Lund

7 november 2021 19:00
DAM

Det var Warbergs match från början till slut. Även om gästerna gjorde allt i den avslutande perioden för att komma närmare resultatmässigt. Warberg kunde tillslut besegra Lund med 4-2.

Det var hemmalaget som kom ut starkast och mest intensivt i matchen. Redan från start satte Warberg fart och tog greppet om matchen. Det var även hemmalaget som tog tag i taktpinnen målmässigt. Efter att Amanda Ahola lyft in bollen på mål, står både Hawerman och Halldén framför kassen och tillslut är det sistnämnda som får tag på bollen och kan rulla in 1-0. Innan perioden ska gå till paus utökar Andrea Envall Warbergs ledning efter att hon lagt en boll på mål som går över målvakten Johanna Birgersson och trillar in.

I den andra perioden är det densamma Envall som utökar ledningen till 3-0, framspelad återigen av Amanda Ahola. Den stenhårda backen med 22 på ryggen hade inte presenterat sig i matchprotokollen för sista gången där. Men något mer från vaken hemma- eller bortalaget skulle komma i den andra perioden. En period där Warberg hade övertaget och skotten slutade 7-2.

I den sista akten kom gästerna närmare. Med dryga tre minuter spelade kommer reduceringsmålet, 3-1 och det fanns bud på fler. Men som många gånger förr stod hon där, Hanna Svensson säker som alltid. När matchklockan stod på 7:06 i den avslutande perioden kände matchcoach Stefan Smedberg att en timeout är vad laget behöver. Lund låg på och ett ytterligare reduceringsmål låg i luften. Timeouten gjorde gott för när den tredje perioden är just 12:22 spelad kommer 4-1 målet från Amanda Aholas klubba. Snyggt framspelad av Halldén gör Ahloas sitt första mål för säsongen. Gästerna ska få ytterligare ett reduceringsmål och bud på chanser när de i slutet av perioden plockar Birgersson ur kassen och spelar med 1 mer på planen. Men Warbergsbox jobbar stenhårt och håller Lund på avstånd, säsongens första trepoängare på hemmaplan är där med bärgad.

Vi vill rikta ett stort tack till supras och publiken för en härlig match.

Andrea Envall 2+0

Nästa match för damlaget spelas på fredag när Thorengruppen gästar SWC klockan 19:00.