Onsdag
23 Feb 2 matcher
Lördag
26 Feb 1 match
Söndag
27 Feb 1 match
Torsdag
03 Mar 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 1 match
Fredag
11 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match
Söndag
13 Mar 1 match
Lördag
19 Mar 1 match
Söndag
20 Mar 1 match
Onsdag
23 Mar 1 match
Söndag
27 Mar 1 match
Lördag
17 Sep 1 match
Söndag
18 Sep 1 match
Lördag
24 Sep 1 match
Söndag
25 Sep 1 match
Fredag
30 Sep 1 match
Lördag
01 Okt 1 match
Söndag
02 Okt 1 match
Lördag
08 Okt 2 matcher
Lördag
15 Okt 2 matcher
Lördag
22 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Onsdag
26 Okt 1 match
Hemma
Nacka
NIBK
Borta
Warberg
WIC

Seger och tre poäng mot Nacka

14 november 2021 19:20
DAM

Det var en gedigen laginsats som gjorde att Hanna Svensson kunde hålla nollan i 59 minuter och 31 sekunder. Matchen i Nacka började aningen trevande men ju längre den gick desto solidare insats var det av Warberg. Slutresultatet skrevs till 1-5.


Det var hemmalaget som satte fart i matchen och drog upp på tempot direkt. Som Warbergs Julia Gustafsson sa i tv-intervjun i periodpausen mellan första och andra, Warberg satt nog kvar lite i bussen i inledningen. Men under andra halvan av den inledande perioden vaknade de ljusblåklädda till. Efter ett fint förarbete av samma Gustafsson som levererar bollen in till Halldén framför målet, som släpper till Envall och Warberg gör 0´-1 med 14:16 spelat av den första. Och målet väcker liv i matchen. Om inledningen var trött och avvaktande skapar de två kontringsstarka lagen chanser efter varandra. Efter en monsterräddning av Hanna Svensson och strax därefter ett ribbskott från Alice Bengtsson efter fint förarbete så gick matchen till paus med 0-1.

I den andra perioden såg det helt annorlunda ut. Redan från första tekning satte Warberg fart och var det bollförande laget under perioden. Det är också Warberg som utökar sin ledning, genom Camilla Halldén efter en delikat pass från Andrea Envall. Warberg 0-3 mål är en vacker historia när Amanda Karlsson på backen hittar Envall på diagonalen. Mot mål sticker Julia Gustafsson och Andrea Envalls passning skär genom planen. Två suveräna passningar och ett direktskott så det första SSL-målet för Julia Gustafsson var ett faktum när det var två sekunder kvar av den andra perioden. Men mellan målen fanns det fler chanser, bland annat från Clara Lindberg som kom in i den andra perioden och kunde även hon gjort då sitt första SSL-mål.

I den tredje perioden är det hemmalaget som även i den perioden innehar mest bollinnehav. Det var en period där Warberg kämpade perioden genom att hålla Nacka från sin kasse, och enda fram tills att det var 29 sek kvar höll Hanna Svensson nollan. Men skottet från Nackas Malin Blohm var mer eller mindre omöjligt. Efter målet tog Nacka ut målvakten, det noterade Sofia Greftén som diretk efter tekningen får tag på bollen och lastar mot Nackas tomma kasse. Med 1 sekund kvar av matchen lägger hon in sitt andra mål för kvällen och skriver där med slutresultatet 1-5.

En gedigen laginsats, där stabilt målvakt- som backspel och snabba spelvändningar la grunden till segern.

Statistik från dagens match:

Skottstatistik: 21- 12 (4-2, 6-6, 11-4)
Periodsiffror: 0-1, 0-2, 1-2

Se highlights från dagens match: Nacka IBK - Warberg IC

Mål och assist Warberg:
Andrea Envall 1+2
Sofia Greftén 2+0
Camilla Hallden 1+1
Julia Gustafsson 1+0
Maja Nakamura 0+1

Nu går serien på VM-uppehåll till och med 12 december.