Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Hemma
Nacka
NIBK
Borta
Warberg
WIC

"Det som är helt avgörande är hur effektiva vi är när vi får våra chanser."

14 november 2021 08:30
DAM

Det har blivit dags för damlaget att återigen sätta sig på bussen norröver. Denna söndag stannar bussen till vid Ormingehallen i Nacka. Matchstart är klockan 17:00 och här får ni Stefan Smedbergs tankar om fredagens match och hur han ser på dagens.


Nacka lämnade Wallenstam bakom sig när de gick in i årets säsong och heter nu Nacka IBK. Oavsett namn så har stockholmslaget inlett säsongen med två segrar efter fulltid och en i förlängningen. Första trepoängaren kom mot IBK Lund och matchen därefter besegrades KAIS Mora, poäng plockades även i mötet mot Täby då de vann i förlängningen. Men säsongens största utropstecken är nog ändå Nackas match mot Thorengruppen som slutade med seger för Thorengruppen, men med 5-2.

Åpropå Thorengruppen, så här sa Warbergs matchcoach Stefan Smedberg efter deras match mot Thorengruppen som spelades under fredagskvällen:

-Som jag misstänkte blev det en svettig kväll i fredags. Tycker, trots storförlusten att tjejerna kämpar och spelar med högt huvud ända till slutsignalen. Det låter kanske konstigt när man förlorar med 1-10, men tycker vi stod upp bra i försvaret stora delar av matchen. Men det går så otroligt snabbt när de rullar boll så när vi tröttnar lite efter halva matchen så öppnar vi oss.

Tillbaka till dagens möte och matchen mot Nacka IBK. Med åtta inspelade poäng ligger Nacka nu på en tolfteplats i tabellen, tre poäng bakom Warberg som placerar sig som nia. Det är sju lag som ligger inom fyrapoängsintervall runt platserna sex till tolv, så det är viktiga poäng som det ska spelas om i Ormingehallen idag.

Så här säger Stefan Smedberg om dagens match:

-Idag blir det en annan typ av match, om Thorengruppen gick upp högt och pressade våra backar räknar jag med att Nacka kommer vara lite mer avvaktande. Om vi spelar ett sådant försvarsspel som vi gjort de senaste bortamatcherna kommer vi göra det svårt för Nacka att skapa farliga lägen mot oss. Men det som är helt avgörande är hur effektiva vi är när vi får våra chanser. Tror att vi och Nacka kommer ligga nära varandra när serien avslutas till våren, därför känns matchen otroligt inspirerande och spännande var poängen kommer hamna. Vi åker upp med en riktigt go känsla i laget och jag räknar med ett laddat Warberg i eftermiddag.

Matchen startar klockan 17:00 och som alltid sänds damlagets matcher på sportexpressenplay.se, direktlänk dit hittar ni: Nacka IBK - Warberg IC

Men befinner ni er i trakterna är bara att ta sig till Ormingehallen. Det förväntas bli en tuff och intenstiv match.