Söndag
07 Nov 1 match
Onsdag
10 Nov 1 match
Fredag
12 Nov 1 match
Söndag
14 Nov 1 match
Söndag
21 Nov 1 match
Tisdag
23 Nov 1 match
Söndag
12 Dec 2 matcher
Lördag
18 Dec 1 match
Måndag
27 Dec 1 match
Onsdag
29 Dec 1 match
Lördag
08 Jan 1 match
Onsdag
12 Jan 1 match
Lördag
15 Jan 1 match
Idag 1 match
Lördag
22 Jan 1 match
Söndag
23 Jan 1 match
Lördag
29 Jan 1 match
Söndag
30 Jan 1 match
Söndag
06 Feb 1 match
Lördag
12 Feb 1 match
Söndag
13 Feb 1 match
Fredag
18 Feb 1 match
Lördag
19 Feb 1 match
Söndag
20 Feb 1 match
Onsdag
23 Feb 1 match
Lördag
26 Feb 1 match
Söndag
27 Feb 1 match
Torsdag
03 Mar 1 match
Hemma
Nacka
NIBK
Borta
Warberg
WIC

"Det som är helt avgörande är hur effektiva vi är när vi får våra chanser."

14 november 2021 08:30
DAM

Det har blivit dags för damlaget att återigen sätta sig på bussen norröver. Denna söndag stannar bussen till vid Ormingehallen i Nacka. Matchstart är klockan 17:00 och här får ni Stefan Smedbergs tankar om fredagens match och hur han ser på dagens.


Nacka lämnade Wallenstam bakom sig när de gick in i årets säsong och heter nu Nacka IBK. Oavsett namn så har stockholmslaget inlett säsongen med två segrar efter fulltid och en i förlängningen. Första trepoängaren kom mot IBK Lund och matchen därefter besegrades KAIS Mora, poäng plockades även i mötet mot Täby då de vann i förlängningen. Men säsongens största utropstecken är nog ändå Nackas match mot Thorengruppen som slutade med seger för Thorengruppen, men med 5-2.

Åpropå Thorengruppen, så här sa Warbergs matchcoach Stefan Smedberg efter deras match mot Thorengruppen som spelades under fredagskvällen:

-Som jag misstänkte blev det en svettig kväll i fredags. Tycker, trots storförlusten att tjejerna kämpar och spelar med högt huvud ända till slutsignalen. Det låter kanske konstigt när man förlorar med 1-10, men tycker vi stod upp bra i försvaret stora delar av matchen. Men det går så otroligt snabbt när de rullar boll så när vi tröttnar lite efter halva matchen så öppnar vi oss.

Tillbaka till dagens möte och matchen mot Nacka IBK. Med åtta inspelade poäng ligger Nacka nu på en tolfteplats i tabellen, tre poäng bakom Warberg som placerar sig som nia. Det är sju lag som ligger inom fyrapoängsintervall runt platserna sex till tolv, så det är viktiga poäng som det ska spelas om i Ormingehallen idag.

Så här säger Stefan Smedberg om dagens match:

-Idag blir det en annan typ av match, om Thorengruppen gick upp högt och pressade våra backar räknar jag med att Nacka kommer vara lite mer avvaktande. Om vi spelar ett sådant försvarsspel som vi gjort de senaste bortamatcherna kommer vi göra det svårt för Nacka att skapa farliga lägen mot oss. Men det som är helt avgörande är hur effektiva vi är när vi får våra chanser. Tror att vi och Nacka kommer ligga nära varandra när serien avslutas till våren, därför känns matchen otroligt inspirerande och spännande var poängen kommer hamna. Vi åker upp med en riktigt go känsla i laget och jag räknar med ett laddat Warberg i eftermiddag.

Matchen startar klockan 17:00 och som alltid sänds damlagets matcher på sportexpressenplay.se, direktlänk dit hittar ni: Nacka IBK - Warberg IC

Men befinner ni er i trakterna är bara att ta sig till Ormingehallen. Det förväntas bli en tuff och intenstiv match.