Onsdag
23 Feb 2 matcher
Lördag
26 Feb 1 match
Söndag
27 Feb 1 match
Torsdag
03 Mar 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 1 match
Fredag
11 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match
Söndag
13 Mar 1 match
Lördag
19 Mar 1 match
Söndag
20 Mar 1 match
Onsdag
23 Mar 1 match
Söndag
27 Mar 1 match
Lördag
17 Sep 1 match
Söndag
18 Sep 1 match
Lördag
24 Sep 1 match
Söndag
25 Sep 1 match
Fredag
30 Sep 1 match
Lördag
01 Okt 1 match
Söndag
02 Okt 1 match
Lördag
08 Okt 2 matcher
Lördag
15 Okt 2 matcher
Lördag
22 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Onsdag
26 Okt 1 match
Hemma
Malmö
MAL
Borta
Warberg
WIC

Dags för match i damernas SSL igen

12 december 2021 07:15
DAM

Damlagets SSL-serie drar igång nu igen efter att det spelats VM. Klockan 13:00 möter laget Malmö FBC på bortaplan och här får ni läsa hur upplägget för laget varit under uppehållet. Men också matchcoach Stefan Smedbergs tankar kring Malmö som motstånd.


Det är nu fyra veckor sedan senaste matchen. Den spelades då borta mot Nacka IBK och slutade med en tydlig seger för Warbergs damer med hela 5-1. Sedan dess har det varit matchtomt och så här säger Stefan Smedberg om vad laget gjort under tiden:

-Efter den välförtjänta segern mot Nacka tog vi ledigt helt från innebandyn i tre dagar. Därefter så fokuserade vi lite extra på styrketräning och uthållighet. Vi har sedan succesivt ökat dosen med innebandyträningar där vi fokuserat mycket på tvåmålsspel för att få i gång tempot och känslan inför matchen mot Malmö.

Var har fokus varit i träningen?

-Tycker vi växt i försvarsspelet under hösten och är väldigt trygg i hur vi spelar försvar just nu. Det vi jobbar lite extra på, är att bli både bättre och tryggare i spelet med boll. För att kunna vinna matcher bör vi komma upp i mellan 4-6 mål per match. Där har vi en utmaning som vi måste jobba på varje träning.

Det är ett Warberg som nu reser ner till Malmö som saknar flera viktiga spelare. Bland annat är kapten Sandra Hawerman sjuk och missar dagens match. In som kapten kommer Amanda Svanström, som även hade bindeln i segern mot Nacka. Saknas gör även Camilla Halldén, Cecilia Habib Westh och Amanda Karlsson, men laget förstärks också. Stefan Smederg förklarar:

-Vi har därför plockat upp Jenny Dahl och Clara Lindberg från Warbergs Allsvenska lag. Jenny var under många år var en pålitlig poänggörare i damlaget. På grund av studier har hon spelat i Allsvenskan de senaste säsongerna. Ska bli väldigt intressant att se henne med oss igen. Clara Lindberg har tränat med oss under några veckor och har även varit med under några matcher. Clara är otroligt kvick och snabb spelare med en bra spelförståelse.

Vad säger du om dagens motståndare Malmö?

-Malmö är ett lag som jag tycker underpresterat än så länge denna säsong. Dem har ett lag som ska sluta topp 6 anser jag. De har haft många spelare som varit borta på VM äventyr, hur det påverkar dem återstår att se. Som vanligt gäller det att vi spelar ett aggressivt försvarsspel och gör det svårt för Malmö att behandla boll i vår försvarszon. Får vi träff där så ger vi oss själva en chans att vinna matchen och få med oss viktiga poäng i jakten på att få spela SSL även nästa säsong.

Vi har haft en mycket bra träningsvecka och jag tror stenhårt på tjejerna vi ställer på banan imorgon.

Matchen mot Malmö FBC spelas i Baltiska Hallen och tekas igång klockan 13:00 och direkt efter att damlaget spelar så kommer Warbergs herrlag att möta Malmö, så vi rekommenderar er starkt att ta resan ner till Malmö. Om ni inte tänkt ta er ner till Baltiska Hallen så slå på matchen på sportexpressenplay.se.
Direktlänk till matchen hittar ni här: Malmö FBC - Warberg IC