END

Förlust hemma mot Endre

18 december 2021 17:37
DAM

Det blev en tung sista period som fällde damerna i dagens match mot Endre. Fyra raka mål från gästerna gjorde att alla poäng följde med till Gotland. Slutresultatet skrevs till 5-8.

Det var Warberg som redan i den första matchminuten satte 1-0 genom Camilla Halldén. Men det var inte bara Warberg som kom ut med full fart för det dröjde inte länge innan kvitteringen kom från gästerna och sedan tog över ledningen i matchen. Men Warberg bet sig fast och kvitterade med dryga 1,5 minuten kvar av den första perioden. Dock tog inte målen slut där, utan med 20 sekunder kvar kunde Endre återigen gå upp i ledning med 2-3 inför pausvilan.

Publiken i Sparbanken Wictory Center fick i pausen njuta av finlir från tjejerna i F12 som spelade internmatch. När den andra perioden sen kom igång var det i många delar Warbergs period. Kvittering kommer genom Andrea Envall och ett ledningsmål av Sanna Olsson, som då gjorde sitt andra för kvällen. Men precis som i den första perioden får Endre in ett mål i slutsekunderna och matchen kunde gå till den andra pausen med lika resultat på tavlan 4-4.

Med bara två minuter spelade av den sista perioden var det återigen Warberg som tog ledningen i matchen, då genom Andrea Envall. Men sen blev det mörkt. På 5 1/2 minut så vändes matchen från 5-4 till 5-8.