Söndag
13 Mar 1 match
Lördag
19 Mar 1 match
Söndag
20 Mar 1 match
Onsdag
23 Mar 1 match
Söndag
27 Mar 1 match
Onsdag
07 Sep 1 match
Fredag
09 Sep 2 matcher
Söndag
11 Sep 2 matcher
Lördag
17 Sep 1 match
Söndag
18 Sep 1 match
Lördag
24 Sep 1 match
Söndag
25 Sep 1 match
Idag 1 match
Lördag
01 Okt 1 match
Söndag
02 Okt 1 match
Lördag
08 Okt 2 matcher
Lördag
15 Okt 2 matcher
Lördag
22 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Onsdag
26 Okt 1 match
Lördag
05 Nov 1 match
Lördag
19 Nov 1 match
Söndag
20 Nov 1 match
Fredag
25 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match
Hemma
Jönköping
JIK
Borta
Warberg
WIC

Inför damlagets bortamatch mot Jönköping ikväll

29 december 2021 07:15
DAM

Ikväll är det dags för match igen för damlaget när Jönköping väntar. Matchen startar klockan 19:00 i Jönköpings Idrottshus. Här kan ni läsa Stefan Smedbergs tankar efter Falun-matchen samt inför dagens viktiga möte.


I måndags mötte damlaget Falun på hemmaplan och hade en trygg ledning med 4-0 tills Falun fick in ett mål som under senaste dagarna varit relativt omdiskuterat. Så här säger Stefan Smedberg om matchen mot Falun som slutade med en förlust i förlängningen:

-Matchen mot Falun slutar på ett sätt jag inte tycker är rättvist. Tjejerna gör en otrolig kämparinsats och var värde mer än 1 poäng. Vi får matchen precis dit vi vill genom ett mycket bra försvarsspel och spelvändningar som är ger oss chansen att vinna matchen.
Fram till vi gör 4-0 tycker jag vi kontrollerar matchen och det känns som Falun är energilösa. De skapar inte mycket på grund av vårt kompakta och hårt arbetande försvar. Det enda som kan få de tillbaka i matchen är ett mål, och det bjuder tyvärr domarna på.
Precis som vi ledare eller spelare får domarna göra misstag. Det är ett snabbt spel och det är omöjligt för domarna att hinna med allt som händer, MEN de får inte göra ett så uppenbart misstag som de gör när de dömer mål på skottet som tar i ribb-stolpen. Nog om detta, vi kan inte längre påverka resultatet men jag tycker synd om tjejerna som var värda så mycket mer än den poängen vi fick, säger matchcoach Stefan Smedberg och berömmer samtidigt flera spelare ur truppen:

-Tycker det är otroligt roligt att se våra yngre tjejer ta för sig och dem utvecklas för varje vecka som går. Till exempel Cajsa Leffler som "bara" skulle vara med på våran försäsong. Hon har tagit stora steg och har nu spelat till sig en ordinarie backplats. Clara Lindberg som tränar med oss några träningar varje vecka och har även fått speltid vissa matcher. Hon har en härlig speed under fötterna och en bra spelförståelse, hon behöver fortsätta träna kontinuerligt med oss och ha tålamod så kan hon bli en väldigt viktig spelare för Warberg i framtiden. Även Amanda Karlsson har presterat över förväntan, hon har kommit in i tempot snabbare än vad jag trodde. Hon har en spelförståelse, blick för spelet och en passningskvalitet som inte många backar i serien har. Jag skulle bli förvånad om hon inte får ta på sig den blågula landslags tröjan inom 2-3 år om hon fortsätter utvecklas i den takt hon gör nu. Så stor potential har hon i sig.

Det bordar gott för framtiden i Warberg och även inför dagens match. Damlaget kommer under dagen som sagt att bege sig till Jönköping för säsongens första match mot JIK, som inte alls har fått höstsäsongens matcher dit de önskar. Med tio spelade matcher har laget endast en vinst, den kom mot IBK Lund. Det är dock ínga stora siffror i matcherna utan det är generellt jämna tillställningar där det inte räcker till hela vägen.

Så här säger matchcoach Stefan Smedberg om dagens match:

-Jönköping är ett lag som jag tycker är bättre än sin tabellplacering. De släpper in väldigt lite mål, men deras problem är att få gjort mål framåt. JIK spelar ett väldigt kompakt försvarsspel som gör det svårt för motståndarna att komma in i farliga ytor. För oss gäller det att vi har tålamod i spelet med boll och är noggranna med allt vi gör. Kan vi spela ett lika bra försvarsspel som senast och även få till lika bra spelvändningar kommer vi kunna skapa dem chanserna vi behöver för att vinna matchen.

Hur ser det ut med de spelarna som var borta senast, är de tillbaka idag?

-I skrivande stund är det fortfarande osäkert med dem spelarna som var borta senast. Förhoppningsvis kan vi få med oss någon av de till matchen. Oavsett är det ett otroligt revansch suget gäng som beger sig till Jönköping. Vi känner att vi gav bort 2 poäng senast och ska nu göra allt och lite till för få med oss 3 poäng hem till Varberg.

Då är det även frågetecken på Sandra Hawerman, Julia Gustafsson, Maja Nakamura och Alice Bengtsson även till dagens match.

Matchen drar igång klockan 19:00 och om ni inte har planer att ta er till Idrottshuset så sänds matchen på sportexpressenplay.se.
Direktlänk till matchen hittar ni här: Jönköping IK - Warberg IC