Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Hemma
Täby
TÄBY
Borta
Warberg
WIC

Nytt år och ny match mot Täby

8 januari 2022 08:00
DAM

Nytt år och nya poäng att spela om. Serien vänder och med detta möts nu lagen från seriepremiären igen, då hade Warberg hemmaplan. Nu är det match i K-Rauta Arena i Täby. 14:00 tekas matchen igång som ni ser på sportexpressenplay.se


2022 års första match spelas som sagt på bortaplan. Under gårdagen reste damlaget uppåt Stockholm och Täby för säsongens andra möte lagen mellan. I seriepremiären möttes lagen hemma i Sparbanken Wictory Center, en match där spelare som Leffler och Karlsson stod inför sin första SSL-match någonsin. Nu har de växt in i serien och tempot, och fick från Stefan Smedberg fina ord innan 2021 sista match mot Jönköping. Om ni missade det finns det att läsa här: Intervju Stefan Smedberg

Men tillsammans med övriga laget har spelare som ovannämnda jobbat sig in i årets serie där vi kanske på förhand kunde ana att två lag skulle sticka iväg, men annars vara rätt tajt. Det är det också. Inför dagens match skiljer det två poäng lagen mellan, där Warberg just nu ligger på en slutspelplats med 18 poäng på 14 matcher. En match mer spelad än flera lag då returmötet med Thorengruppen spelades under hösten. Att flera lag inför dagens omgång står på 12 matcher beror på flyttade matcher.

Täby hade inför föregående match, endast en tre poängsseger på hemmaplan under hösten. Men i tisdags spelade Täby mot Malmö och kunde inkassera säsongens andra trepoängare på hemmaplan, vilket tog de upp till 16 poäng.

För Warbergs del blir det som tidigare nämnt den första matchen för året där flera spelare saknas. Lagkapten Sandra Hawerman saknas fortfarande, nu är även assisterande kapten Amanda Svanström borta samt Sanna Olsson. Glädjande är att Julia Gustafsson, Cecilia Habib Westh och Maja Nakamura är tillbaka, samt att vi idag ser Malin Andersson med kaptensbindeln.

När lagen möttes den 19 september i SWC var det en jämn tillställning. Warberg hade ledningen med 2-0 efter en spelad period, när lagen gick in för tredje så stod det 2-2. Warberg hade ledningen i slutet av matchen med 3-2, men Täby kvitterade och avgjorde sedan i förlängningen. Så det kan tänkas att det är ett revanschsuget Warberg som ska kriga till sig 3 poäng idag.

Matchen startar 14:00 och ni kan som alltid se damlaget SSL-matcher på sportexpressenplay.se.
Direktlänk till sändningen hittar ni här: Täby FC - Warberg IC