Lördag
25 Feb 1 match
Söndag
26 Feb 1 match
Fredag
03 Mar 1 match
Lördag
04 Mar 1 match
Söndag
05 Mar 1 match
Lördag
11 Mar 2 matcher
Lördag
18 Mar 2 matcher
Onsdag
22 Mar 1 match
Söndag
02 Apr 1 match
Onsdag
05 Apr 1 match
Söndag
09 Apr 1 match
Torsdag
13 Apr 1 match
Hemma
Pixbo
PIX
Borta
Warberg
WIC

Damerna bäst i väst - igen

23 februari 2022 22:00
SSL DAM

Under onsdagen väntade västkustderby för Pixbo Wallenstams damer på hemmaplan mot Warberg. Det blev till slut en spännande match som slutade med hemmaseger.


Hemmalaget började bäst i Wallenstam Arena men Warberg stretade på och bjöd upp till kamp i 60 minuter. Segern blev dock rävarnas till slut med 9-5.

Rikke Ingebrigtsli Hansen gav hemmalaget ledningen efter tre minuter och Cajsa Elm utökade två minuter senare. 2-0 stod sig sedan perioden ut.

"Det var skönt med en bra start. Det blir ofta lite mer fysiskt när det är ett derby och man vill inte bjuda på något", säger Klara Loneberg

Warberg reducerade fem minuter in i mittperioden innan Denisa Ratajová utökade hemmalagets ledning till 4-1. Gästerna reducerade igen strax före paus men innan hesa Fredrik ljöd satte Mia Karjalainen femman.

I början av tredje blev det proppen ur för rävarna då Loneberg gjorde sitt andra mål för matchen och även Alicia Svensson och Eliška Krupnová nätade. Gästerna gjorde sedan i sin tur tre snabba och gav matchen liv. Det blev dock inga fler mål utan slutresultatet skrevs till 9-5.

"Vi går ner oss lite i andra men kommer tillbaka i tredje och gör några snabba. Sedan får de i sin tur tre vändningar som de gör mål på. Jag vet inte riktigt vad som händer för jag tycker att vi är rätt bra i försvaret så det var skönt att det löste sig till slut ändå. Det kändes ändå rätt stabilt, säger Klara Loneberg.

Noterbart från matchen att Alicia Fylke gjorde comeback. Poängbäst i Pixbo Wallenstam: Klara Loneberg 2+1 (mål+assist). Matchens lirare i Pixbo Wallenstam: Emma Stenberg.

Nästa match för Pixbo Wallenstams damer spela även den på hemmaplan. På söndag, 27 februari, kommer Endre på besök. Matchstart kl. 12.30. Säkra din plats på pixbo.se/biljetter