Lördag
25 Feb 1 match
Söndag
26 Feb 1 match
Fredag
03 Mar 1 match
Lördag
04 Mar 1 match
Söndag
05 Mar 1 match
Lördag
11 Mar 2 matcher
Lördag
18 Mar 2 matcher
Onsdag
22 Mar 1 match
Söndag
02 Apr 1 match
Onsdag
05 Apr 1 match
Söndag
09 Apr 1 match
Torsdag
13 Apr 1 match
Hemma
Warberg
WIC
Borta
Kalmarsund
KAL

Inför match- FBC Kalmarsund

16 september 2022 17:00
DAM

Imorgon lördag är det dags för en efterlängtad seriepremiär. För motståndet står FBC Kalmarsund. Här får du förutsättningarna inför matchen.


Efter några träningsmatcher och tre matcher i Svenska Cupen är det dags att inleda seriespelet i årets SSL. I Superligan har Jönköpings IK och KAIS Mora ersatts av Åkersberga IBF och lördagens motståndare FBC Kalmarsund.

Truppstatus

Natalie Hjertberg, Ida Sundberg, Hilma Ahnlund och Lisa Andersson är p g a skador inte aktuella till lördagens match.

Tränarkollen, Andreas Burman

-Vi kommer från en bra träningsvecka där vi jobbat vidare med detaljer i spelet från Svenska Cupen. Det var skönt att få tre tävlingsmatcher inför seriepremiären. Träningsmatcher i all ära men det blir något helt annat när det kommer till att spela om poäng och det kände vi av i söndags mot Pixbo. Vi gör i stora delar en bra prestation, vilket vi ska ta med oss till helgen. Vi fick många bra svar försvarsmässigt men också lite utvecklingspunkter till anfallsspelet. Men överlag går vi in i premiären med en skön känsla och det ska bli otroligt roligt att dra igång säsongen på riktigt.

Om motståndaren FBC Kalmarsund

FBC Kalmarsund är inte vilken nykomling som helst. Laget vann Allsvenskan Södra överlägset utan poängförlust och gick även obesegrat genom kvalet till SSL. Föreningen är på frammarsch och har höga ambitioner med både sin dam- och herrverksamhet. Det visade man inte minst genom uppmärksammade värvningar av profilstarka spelare som Moa Tschöp och Matilda Sjödin m fl inför förra säsongen. Inför den här säsongen har man förstäkt laget ytterligare med något nyförvärv, men har framför allt valt att bygga vidare på det laget som tog steget upp till SSL.

Burmans tankar om motståndet

-Kalmarsund är ingen vanlig nykomling utan man har ett väldigt rutinerat lag. Det finns många skickliga spelare som vunnit både SM-guld och VM-guld. Jag avslutade föregående säsong med att förlora båda kvalmatcherna mot dem så ganska bra koll har jag. Det kommer vara ett lag som vill föra matchbilden, spela med fart och äga mycket boll. Vi behöver vara noggranna i alla delar annars vet jag av erfarenhet att man bli hårt straffad. Ska bli kul att starta den nya säsongen med just Kalmarsund. Jag är väldigt revanschsugen.

Så här ser du matchen

Live på plats i Sparbanken Wictory Center - Reservera din biljett här!

Notera att våra partners bjuder på fri entré till denna match. Men vill du reservera din plats så kan du göra det mot en administrationsavgift (15 kr).

Streama på SportExpressen- Länk till sändningen här!