Söndag
04 Dec 1 match
Lördag
10 Dec 1 match
Söndag
11 Dec 1 match
Torsdag
15 Dec 1 match
Söndag
18 Dec 1 match
Lördag
07 Jan 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Fredag
13 Jan 1 match
Lördag
14 Jan 1 match
Söndag
15 Jan 1 match
Lördag
21 Jan 1 match
Söndag
22 Jan 1 match
Lördag
28 Jan 1 match
Söndag
29 Jan 1 match
Lördag
11 Feb 1 match
Söndag
12 Feb 1 match
Onsdag
15 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 2 matcher
Lördag
25 Feb 1 match
Söndag
26 Feb 1 match
Fredag
03 Mar 1 match
Lördag
04 Mar 1 match
Söndag
05 Mar 1 match
Lördag
11 Mar 2 matcher
Lördag
18 Mar 1 match
Hemma
Lund
LUND
Borta
Warberg
WIC

Inför match- IBK Lund

23 september 2022 14:00
DAM

Imorgon lördag är det dags för säsongens första bortamatch. För motståndet står IBK Lund. Här får du förutsättningarna inför matchen.


Efter premiärförlusten hemma mot FBC Kalmarsund så är det dags för säsongens första bortamatch när damlaget beger sig till Lerbäckshallen i Lund. En erkänt svår bortamatch.

Truppstatus

Natalie Hjertberg, Ida Sundberg, Hilma Ahnlund och Lisa Andersson är p g a skador inte aktuella till lördagens match.

Tränarkollen, Andreas Burman

-Efter den tunga förlusten i helgen så startade vi veckan med en analys av vad som var bra, vad som var mindre bra och hur vi jobbar framåt. Efter det tycker jag att träningsveckan har varit bra. Vi har fått styra om kursen lite rent spelmässigt då vi möter ett lag som spelar ganska annorlunda mot vad de flesta andra gör. Så vi kommer få anpassa vissa delar i offensiven. Men i övrigt känns både spelare och ledare väldigt revanschsugna och ser fram emot en ny match på lördag.

Om motståndaren IBK Lund

IBK Lund gör sin tredje säsong i Svenska Superligan. Laget flyttades upp inför säsongen 2020/2021 och slutade då näst sist men räddades kvar eftersom inget lag behövde lämna SSL p. g. a. pandemin. Förra säsongen slutade laget precis före KAIS Mora på nedflyttningsplats. Laget består till stora delar av egenfostrade spelare där Emma Heander, systrarna Hammer, Minna Karlsson och Lisa Stellansdottir kanske är de mest kända tillsammans med Malmöfostrade Emelie Rosenqvist. Inför den här säsongen har man även värvat den spelskicklige och Lerumfostrade centern Ellinor Falck, som kan vara värd att hålla ögonen på. Lund inledde säsongen med att förlora borta mot Västerås Rönnby med 3-6.

Burmans tankar om motståndet

-Lund är ett lurigt lag som spelar man-man, vilket är annorlunda. Spelsättet har de arbetat med i flera år och varit väldigt konsekventa i det. Det skulle jag vilja säga är en nyckel för att de har lyckats hålla sig kvar. Tycker att de värvat smart och fått in flera spelare som passar spelsättet väldigt bra. Det kommer att bli en lurig match för oss. Vi behöver vara väldigt noggranna i spelet med boll och inte tappa bollar på fel ställen. Då kan det bli väldigt kostsamt.

Så här ser du matchen

Streama på SportExpressen- Länk till sändningen här!