Fredag
05 Jan 1 match
Söndag
07 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Torsdag
18 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 2 matcher
Lördag
27 Jan 1 match
Söndag
28 Jan 1 match
Lördag
10 Feb 2 matcher
Onsdag
14 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Hemma
Lund
LUND
Borta
Warberg
WIC

Inför match- IBK Lund

23 september 2022 14:00
DAM

Imorgon lördag är det dags för säsongens första bortamatch. För motståndet står IBK Lund. Här får du förutsättningarna inför matchen.


Efter premiärförlusten hemma mot FBC Kalmarsund så är det dags för säsongens första bortamatch när damlaget beger sig till Lerbäckshallen i Lund. En erkänt svår bortamatch.

Truppstatus

Natalie Hjertberg, Ida Sundberg, Hilma Ahnlund och Lisa Andersson är p g a skador inte aktuella till lördagens match.

Tränarkollen, Andreas Burman

-Efter den tunga förlusten i helgen så startade vi veckan med en analys av vad som var bra, vad som var mindre bra och hur vi jobbar framåt. Efter det tycker jag att träningsveckan har varit bra. Vi har fått styra om kursen lite rent spelmässigt då vi möter ett lag som spelar ganska annorlunda mot vad de flesta andra gör. Så vi kommer få anpassa vissa delar i offensiven. Men i övrigt känns både spelare och ledare väldigt revanschsugna och ser fram emot en ny match på lördag.

Om motståndaren IBK Lund

IBK Lund gör sin tredje säsong i Svenska Superligan. Laget flyttades upp inför säsongen 2020/2021 och slutade då näst sist men räddades kvar eftersom inget lag behövde lämna SSL p. g. a. pandemin. Förra säsongen slutade laget precis före KAIS Mora på nedflyttningsplats. Laget består till stora delar av egenfostrade spelare där Emma Heander, systrarna Hammer, Minna Karlsson och Lisa Stellansdottir kanske är de mest kända tillsammans med Malmöfostrade Emelie Rosenqvist. Inför den här säsongen har man även värvat den spelskicklige och Lerumfostrade centern Ellinor Falck, som kan vara värd att hålla ögonen på. Lund inledde säsongen med att förlora borta mot Västerås Rönnby med 3-6.

Burmans tankar om motståndet

-Lund är ett lurigt lag som spelar man-man, vilket är annorlunda. Spelsättet har de arbetat med i flera år och varit väldigt konsekventa i det. Det skulle jag vilja säga är en nyckel för att de har lyckats hålla sig kvar. Tycker att de värvat smart och fått in flera spelare som passar spelsättet väldigt bra. Det kommer att bli en lurig match för oss. Vi behöver vara väldigt noggranna i spelet med boll och inte tappa bollar på fel ställen. Då kan det bli väldigt kostsamt.

Så här ser du matchen

Streama på SportExpressen- Länk till sändningen här!