Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Hemma
Warberg
WIC
Borta
Pixbo
PIX

Inför match- Pixbo Wallenstam

29 september 2022 17:05
DAM

Imorgon fredag väntar SM-finalisten Pixbo Wallenstam hemma i Sparbanken Wictory Center. En tuff nöt att knäcka. Här får du förutsättningarna inför matchen.


Efter ett sent poängtapp i Lund i lördags är det nu dags för hemmamatch igen i form av ett västkustderby mot Pixbo Wallenstam. Lagen möttes tidigare år i Svenska Cupen där Pixbo segrade med uddamålet, 5-4.

Truppstatus

Natalie Hjertberg, Hilma Ahnlund och Lisa Andersson är p g a skador inte aktuella till fredagens match. Andrea Envall är också tveksam p g a skada. Däremot är Ida Sundberg tillbaka och redo för spel under delar av matchen.

Tränarkollen, Andreas Burman

-Vi har gått igenom matchen mot Lund, tagit med oss det som var bra men också tagit lärdom av vissa delar som vi behöver utveckla. Överlag är det en match som vi får göra större förändringar i anfallsspelet mot hur vi i vanliga fall vill spela med tanke på deras man-man-spel. Nu har vi kunnat gå tillbaka och fortsatt arbeta med vårt grundspel vilket känns bra. Veckan blir också lite annorlunda med tanke på att vi har två matcher (Pixbo och Malmö). Men det har känts bra i veckan och vi ser väldigt mycket fram emot nya matcher och jagar vår första seger.

Om motståndaren Pixbo Wallenstam

Pixbo Wallenstam har varit i SM-final de två senaste åren och har tillhört toppen i Svenska Superligan under en tid. De har tappat några äldre, rutinerade spelare inför den här säsongen i form av Mia Karjalainen, Laura Manninen, Flurina Marti och Denisa Ratajova. Utöver att ge unga spelare från de egna leden chansen märks Thea Löfborg och Alma Kilpeläinen som nyförvärv i årets upplaga. Pixbo har inlett årets säsong med att besegra Falun på bortaplan med 7-2 och Åkersberga på hemmaplan med 7-4.

Burmans tankar om motståndet

-Pixbo är ett väldigt skickligt lag, särskilt i det offensiva spelet. Det finns mängder med rutin och kvalité som vi behöver ha respekt för. I år har de adderat ett nytt och aggressivare försvarsspel vilket gör att man får ännu mindre tid. Vi behöver vara påkopplade och komma in i matchen på ett bra sätt. Jag tycker vi fick ganska bra träff i Svenska Cupen mot dem, men det gäller att vi är konsekventa och håller en jämnhet i vårt spel över 60 minuter för att kunna slå dem.

Så här ser du matchen

Live på plats i Sparbanken Wictory Center - Köp din biljett här!

Streama på SportExpressen- Länk till sändningen här!