Vinst mot Nacka

21 november 2022 12:47
DAM

Säsongens andra trepoängare bärgades i hemmamatchen mot Nacka.

Första perioden är relativt avvaktande från båda lagen. Philippa Blom ger bortalaget ledningen vid en kontring efter drygt en minut. Resterande delen av perioden har hemmalaget lite mer boll, men det dröjer till sista spelminuten innan kvitteringen kommer från Emma Thorsson, snyggt framspelad av Andrea Envall och Camilla Halldén.

I andra perioden skapas det lite mer målchanser åt båda hållen. Ida Hultman ger återigen bortalaget ledningen efter tre minuters spel. Ett mål som återigen tillkommer via en kontring, där bollen lite oturligt går via Ida Sundbergs fot och förbi Hanna Svensson. Kvitteringen kommer efter sju minuter genom Ida Hawerman, som genom ett skott förbi täckande spelare förpassar bollen i bortre delen av målet. Bortalaget går dock till pausvila i ledningen efter ett mål av Thea Lindén. Detta efter en omdiskuterad situation med en huvudskada på hemmalagets Camilla Halldén. Camilla repade sig dock och kunde återgå relativt snabbt återgå till spel.

Tredje perioden inleds med att Camilla Halldén kvitterar för hemmalaget efter en minut. Detta efter en misslyckad kontring från Nacka, där hemmalaget kan bryta tillbaka och komma till ett avslut. Hanna Modigh ger sedan hemmalaget rättvist ledningen efter drygt fem minuter i den sista perioden via ett snyggt direktskott, framspelad av Stina Johansson. Matchavgörande 5-3 kommer efter lite mer än halva perioden när Andrea Envall spurtar ifrån sin försvarare i en kontring, snyggt framspelad av Sandra Hawerman. Den sistnämnda är också den som i tom bur sätter slutresultatet 6-3.

Statistik från matchen

Warberg-Nacka 6-3 (1-1, 1-2, 4-0)

Skott: 22-15 (7-5, 7-4, 8-6)

Publik: 338

Poänggörare Warberg:

Andrea Envall 1+2, Sandra Hawerman 1+1, Stina Johansson 0+2, Camilla Halldén 1+0, Emma Thorsson 1+0, Ida Hawerman 1+0, Hanna Modigh 1+0.

Highlights från matchen här

Manager Burmans kommentar

-Otroligt skönt att vinna igen. Jag tycker att vi gör mycket saker väldigt bra över 60 minuter. Vi har kontroll på matchen i stora delar, vi spelar stort med bollen och skapar många 100 %-iga målchanser. Det var precis vad vi behövde. Nu får vi njuta ett dygn. Sedan är det fokus framåt mot nästa helg när det vankas två matcher.

Nästa match

Damlagets nästa match spelas borta fredagen den 25 november kl.19.00 mot Endre.

Men redan på söndag är det återigen hemmamatch mot Sirius. Matchen startar kl.16.00. Köp din biljett redan nu. Biljetter köper du här