Fredag
05 Jan 1 match
Söndag
07 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Torsdag
18 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 2 matcher
Lördag
27 Jan 1 match
Söndag
28 Jan 1 match
Lördag
10 Feb 2 matcher
Onsdag
14 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Hemma
Warberg
WIC
Borta
Sirius
SIR

Inför match- Sirius

27 november 2022 10:56
DAM

Efter fredagens vinst på Gotland väntar nu Sirius hemma i Sparbanken Wictory Center. Här får du förutsättningarna inför matchen.


Efter att ha ägnat större delen av lördagen med att resa hem från Gotland är nu laget redo för match igen.

Truppstatus

Natalie Hjertberg och Hilma Ahnlund är fortsatt indisponibla p g a skador. Julia Gustafsson missar också matchen p g a hjärnskakning. Det finns även ett frågetecken för Camilla Halldén.

Tränarkollen, Andreas Burman

-Vi fick fira segern mot Endre några timmar innan vi ställer om, laddar batterierna och lägger allt fokus på Sirius. Vi tar med oss energin och harmonin som de två raka segrarna gett oss men är också jäkligt fokuserade och ödmjuka över att vi behöver jobba vidare med spelet. Jag vill se oss mer kontrollerade med bollen.

Om motståndaren Sirius

Sirius har tillhört lagen som har utmanat toppskiktet i SSL de senaste säsongerna. Men efter en tung silly season så har man en annan målsättning den här säsongen. Framför allt så har man förlorat nästan hela sin ordinarie backuppsättning från förra säsongen. Namn som Chiara Gredig, Natalie Hjertberg, Tanja Stella, Mia Vallenius och Moa Svanström finns inte längre kvar. Även Michelle Wiki är en kännbar förlust på forwardsidan. Ersättarna har hämtats från lägre divisioner eller från det egna juniorlaget. Annars kretsar mycket kring landslagsmålvakten Matilda Östlund Visén och landslagscentern Klara Molin. Det är den senare tillsammans med Amanda Ljunggren och Jonna Vuontisvaara som hittils har stått för merparten av lagets målproduktion. Sirius har två segrar på de tio första omgångarna av serien och har inför den här matchen två raka förluster mot Falun och Endre.

Burmans tankar om Sirius

-Sirius är ett väldigt fysiskt starkt lag med mycket rutin. Vi behöver stämpla in och vara starka i duellspelet för att få en matchbild som vi vill ha. Det är ett lurigt lag som är bra i omställningsspelet. Många tapp på backsidan inför säsongen har gjort att jag nästan upplevt att de inte vill spela med boll sista tiden, utan lägga krutet på att ställa om och ta motståndarna när de är i obalans.

Så här ser du matchen

Live på plats i Sparbanken Wictory Center - Köp din biljett här!

Streama på SportExpressen - Länk till sändningen här!