Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Hemma
Pixbo
PIX
Borta
Warberg
WIC

Inför match- Pixbo Wallenstam

13 januari 2023 09:29
DAM

Efter vinsten hemma mot Lund i återstarten av seriespelet väntar nu en tuff bortamatch mot serietvåan Pixbo Wallenstam.


Matchen mot Lund är analyserad och lagd till handlingarna. Nu väntar två matcher på tre dagar mot Pixbo och Malmö.

Truppstatus

Natalie Hjertberg och Hilma Ahnlund är fortfarande indisponibla p g a skador. Även Sandra Hawerman är tveksam till start p g a skada.

Tränarkollen, Andreas Burman

-En skön seger mot Lund som satt långt inne. Vi hade lite strul i avslutningen men det var otroligt skön när slutsignal gick. En väldigt viktig seger för oss som fortsätter hålla oss precis utanför slutspelsplatserna. Träningsveckan blir lite annorlunda när man spelar söndag-fredag och vi har egentligen bara haft ett pass där vi har kunnat trycka på ordentligt. Men jag tycker ändå att vi har haft en bra energi och känns laddade inför matchen mot Pixbo och Malmö till helgen.

Om motståndaren Pixbo Wallenstam

Pixbo har sedan ett tag tillbaka abonnerat på SM-medaljer och tillhör just nu de bästa klubblagen i världen. Den här säsongen kommer inte att bli något undantag där de hittills endast förlorat en match mot seriens andra suverän Thorengruppen. Detta på bortaplan med uddamålet. Annars är det bara en tappad poäng borta mot Sirius som är ett plump i protokollet. Övriga 13 matcher har slutat med vinst. I höstas gick Pixbo segrande ur striden mot Warberg med 7-4. Detta efter en stark andraperiod som vanns med 5-0.

Burmans tankar om motståndet

-Pixbo borta är en väldigt tuff match. Ett lag som under senaste åren regelbundet spelet SM-final och har ett gäng landslagsspelare i truppen. Man har gjort mycket bra saker över tid. Så här gäller det att vi får en bra träff på det vi vill göra. Vi är förberedda på ett aggressivt Pixbo som vill sätta hög press och styra spelet med boll. Men jag tycker vi sett bra ut i veckan, haft två bra matcher mot dem tidigare under säsongen och känner oss ändå i gott slag sista tiden. Så det ska bli en intressant match ikväll!

Så här ser du matchen

Bege dig till Wallenstam Arena i Mölnlycke och se matchen live.

Eller streama på SportExpressen- Länk till sändningen här!