Söndag
12 Feb 1 match
Onsdag
15 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 2 matcher
Lördag
25 Feb 1 match
Söndag
26 Feb 1 match
Fredag
03 Mar 1 match
Lördag
04 Mar 1 match
Söndag
05 Mar 1 match
Lördag
11 Mar 2 matcher
Lördag
18 Mar 2 matcher
Onsdag
22 Mar 1 match
Hemma
Warberg
WIC
Borta
Åkersberga
AKE

Inför match- Åkersberga

18 februari 2023 08:53
DAM

En intressant match väntar hemma i Sparbanken Wictory Center under lördagen, med revansch att utkräva av motståndarna Åkersberga för förlusten på bortaplan i höstas.


Senast blev det förlust uppe i Karlstad. En match som nu är analyserad och lagd till handlingarna.

Truppstatus

Natalie Hjertberg och Camilla Halldén är fortsatt indisponibla p g a skador. Även Emma Thorsson saknas p g a hjärnskakning.

Tränarkollen, Andreas Burman

-En tung förlust senast mot Karlstad där effektiviteten blandat med att bjuda på lite för enkla mål gör att det är en svår match att vinna. Vi behöver begränsa dipparna vi haft under sista tre matcherna och bli mer jämna över 60 minuter. Det ska vi starta med mot Åkersberga!

Träningsveckan har varit bra. Vi har haft lite sjukdomar men tycker spelarna tagit stort ansvar och gjort en plusvecka. Känns också som att vi har en skön känsla inför matchen. Det ska bli kul att få spela på hemmaplan igen och vi hoppas på mycket folk, det kommer ge oss den extra energin vi behöver!

Om motståndaren Åkersberga

Åkersberga är tillsammans med Karlmarsund nykomlingar i årets SSL. Laget gör därmed sin första historiska SSL-säsong någonsin. Man ligger för närvarande på en tionde plats i serien, två poäng före Warberg. De har en god form med segrar i fyra av de fem senaste matcherna, där de tre senaste har varit uddamålsvinster mot Endre, Malmö och Karlmarsund. Laget leds poängmässigt av Hanna Nordstrand och Therese Gustafsson, där den förstnämnde ligger på en femteplats i ligans totala poängliga.

Burmans tankar om Åkersberga

-Åkersberga är ett bra lag som har ett bra omställningsspel blandat med offensiv spets framför allt i Hanna Nordstrand som imponerat stort. Hennes formation behöver vi hålla extra koll på. Jag tror på en tight match mellan två lag som är i behov av poäng för att haka på lagen ovanför.

Så här ser du matchen

Live på plats i Sparbanken Wictory Center - Köp din biljett här!

Streama på SportExpressen - Länk till sändningen här!