Lördag
15 Okt 2 matcher
Onsdag
19 Okt 1 match
Lördag
22 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Onsdag
26 Okt 1 match
Lördag
05 Nov 1 match
Lördag
19 Nov 1 match
Söndag
20 Nov 1 match
Fredag
25 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match
Söndag
27 Nov 1 match
Lördag
03 Dec 1 match
Söndag
04 Dec 1 match
Lördag
10 Dec 1 match
Söndag
11 Dec 1 match
Torsdag
15 Dec 1 match
Söndag
18 Dec 1 match
Lördag
07 Jan 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Fredag
13 Jan 1 match
Lördag
14 Jan 1 match
Söndag
15 Jan 1 match
Lördag
21 Jan 1 match
Söndag
22 Jan 1 match
Lördag
28 Jan 1 match
Söndag
29 Jan 1 match
Lördag
11 Feb 1 match
Hemma
Skoghall
SKOG
Borta
Warberg
WIC

Inför match- Skoghalls IBK

24 september 2022 10:00
HERR

Efter herrlagets premiärseger mot Partille är det imorgon dags att möta en annan nykomling i serien, Skoghalls IBK. En nykomling med gott om allsvensk rutin!


Det som till slut blev en bekväm 7-3 seger i premiären är nu lagt till handlingarna, och imorgon står nästa nykomling på menyn. Manager Astbrant var inte helt till freds med prestationen förra helgen, och nu har man haft en dryg vecka på sig att förfina och förbättra. Framför allt var det i spelet med boll som det efterfrågades en högre kvalitet. En detalj som säkerligen blir en viktig ingrediens för Warberg stora delar av säsongen, så även imorgon mot Skoghall.

Truppstatus

Mattias Kongstad, knäskada, missar hela säsongen.

Isak Ehrinton, värnplikt.

Adrian Kodelja, väntar tillökning i familjen och stannar hemma.

Tränarkollen, Johan Astbrant

-Vi var såklart inte jättenöjda med prestationen i söndags där vi upplever att vår tekniska kvalitet inte riktigt håller den nivå vi önskas göra, så vi har lagt mycket fokus på spelet med boll och hur vi skall kunna sätta upp varandra i bättre målchanser. Men också att vi skall få en större variation i tempot i matcherna och kunna dra ner på det när det behövs, men också att klara av att höja tempot när det behövs. För det behöver vi en högre kvalitet i allt vi gör såsom direktpassningar, direktavslut och så vidare. I övrigt har vi fortsatt jobba med våra grunder i spelet och även låtit formationerna få mer tid tillsammans, de har ju bara spelat ihop i en vecka. Mycket av flytet i spelet kommer ju när man synkar med sina kompisar i femman vilket vi hoppas skall synas mer nu.

Om moståndaren Skoghalls IBK

Även om Skoghall är nykomling så är det inte på nåt sätt en förening utan allsvensk rutin. Man var med i den första upplagan av Allsvenskan säsongen 2010/2011 och har fram till idag varvat detta med spel i division 1. Senast man spelade i Allsvenskan, säsongen 2017/2018, så kom man sist i serien på 17 inspelade poäng. En rolig detalj är att då, precis som nu, mötte Warberg i andra omgången på hemmaplan. Den matchen slutade med 8-3 seger för Warberg.

Den här säsongen har man dock inlett på ett bra sätt, och i premiären besegrade man Hovslätts IK på bortaplan med 6-5. Det finns ett flertal spelare i truppen som har många säsonger på den här nivån, inte minst skicklige backen Marcus Pontusson, poängmaskinen Andreas Jansson och målvakten Victor Sjöstedt med ett förflutet i både Karlstad och Craftstaden. En annan att hålla ögonen på är forwarden Albin Englöw som alltid producerar mycket poäng och i unga år var en av landets allra mest lovande spelare. Tre assistpoäng levererade han i sin allsvenska comeback. Unge rightforwarden William Ronnergård har även han provat på allsvenskt spel i grannklubben Karlstad, säsongen 2020/2021 gjorde han 15 poäng där. Han blev också matchvinnare med sina tre poäng och det avgörande 6-4 målet i förra helgens seger.

Astbrants tankar om motståndet

-Vi blev väldigt imponerade av Skoghalls insats i premiären så det ska bli jätteintressant att möta dem. De mötte ett Hovslätt som spelar snarlikt oss med sin 1-2-2 uppställning och Skoghall hade många fina taktiska drag för att lösa upp det spelet. De sårade Hovslätt bra i sin uppspelsfas och det är såklart något vi måste se upp med. De är spelskickliga och sylvassa i sina kontringar, och med sin spets framåt så måste vi verkligen vara på tå från början och vara fokuserade på det vi skall göra. Vi förväntar oss att möta ett ganska lågt 2-2-1 och att möta en nykomling i sin hemmapremiär är alltid svårt, så vi behöver göra en bra prestation för att vinna!

Så här ser du matchen

Live i Hammarö Arena, Skoghall- Biljetter bokar du här

Streama på Innebandy.tv- Länk till sändningen här