Lördag
15 Okt 2 matcher
Onsdag
19 Okt 1 match
Lördag
22 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Onsdag
26 Okt 1 match
Lördag
05 Nov 1 match
Lördag
19 Nov 1 match
Söndag
20 Nov 1 match
Fredag
25 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match
Söndag
27 Nov 1 match
Lördag
03 Dec 1 match
Söndag
04 Dec 1 match
Lördag
10 Dec 1 match
Söndag
11 Dec 1 match
Torsdag
15 Dec 1 match
Söndag
18 Dec 1 match
Lördag
07 Jan 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Fredag
13 Jan 1 match
Lördag
14 Jan 1 match
Söndag
15 Jan 1 match
Lördag
21 Jan 1 match
Söndag
22 Jan 1 match
Lördag
28 Jan 1 match
Söndag
29 Jan 1 match
Lördag
11 Feb 1 match
Hemma
Warberg
WIC
Borta
Lerum
LER

Inför match- FBC Lerum

18 november 2022 15:00
HERR

Imorgon är det äntligen dags för seriematch igen när herrlaget gästas av FBC Lerum. Fjolårets båda möten slutade med varsin uddamålsseger så det finns förutsättningar för en jämn och spännande drabbning!


Efter ett långt VM-uppehåll och en träningsmatch mot Pixbo är det nu äntligen dags för herrarna att spela om poäng igen. Med två förluster på de sju inledande omgångarna kommer nu varje match som spelas att bli viktig för att haka på den absoluta toppen och ha chans på bra placeringar till våren. Lerum är ett av lagen som nosar på kvalplatserna och vill garanterat att vara med och leka in i slutet. Lagen har redan mötts två gånger i tävlingssammanhang den här säsongen, detta i Svenska Cupen där man klarade av ett dubbelmöte på tre dagar. Då gick Warberg segrande ur striden efter 5-5 på bortaplan och hela 13-2 på hemmaplan.

Truppstatus

Edvin Körberg och Joel Birgersson har varit sjuka i veckan, beslut om spel tas på matchdagen.

Filip Holmer spelar med JAS-laget och är ej tillgänglig.

Tränarkollen med Ludwig Bengtsson

-Vi går nu in i en mycket viktig period för hur säsongen kommer att arta sig. Ser man till kommande fyra matcher så är alla lag runtomkring oss i tabellen där det dels handlar om att bygga avstånd men också hämta in poäng för att kunna summera första halvan som godkänd. Det är det klassiska ”en match i taget” som gäller. Just Lerum har vi alltid intressanta matcher mot. Detta blir vårt fjärde möte denna säsong och det är två lag som kan varandra utan och innan. Det gäller att följa matchplanen och göra jobbet, då är vi svårslagna. Lerum kommer definitivt ha filat på sin gameplan sedan förra matchen i Svenska Cupen oss mellan och det kommer bli en bra utmaning för oss.

Om motståndaren FBC Lerum

Lerum har länge varit duktiga på ungdomssidan och merparten av sin a-trupp är fostrade i egna led. Man har en ung och lovande trupp där de enda åldermännen är Oscar Eriksson Elfsberg och Sebastian Bodenmalm med sina 29 år. Båda två för övrigt med ett par säsonger i Warberg och SSL. Oscar 2015-2017 och Sebastian 2014-2016. De senaste säsongerna har mycket i Lerum handlat om poängmaskinen Joel Ekström. Tillsammans med Noah Johansson och Fredrik Bäckman har de fullkomligt sprutat in poäng tillsammans och vunnit många matcher åt sitt lag. Inför den här säsongen värvades dock alla tre av SSL-laget Jönköping där tanken var att testa sitt spel tillsammans på högsta nivå. Det förblev dock bara en tanke, för redan innan seriespelet startade valde Joel Ekström att flytta hem till Lerum igen medans hans lekkamrater är kvar i Jönköping. Det verkar dock inte ha påverkat den skicklige högerforwarden speciellt mycket. Han har med ny omgivning redan gjort 18 poäng (14+4) på sju matcher och är ett ständigt hot när han är på banan. Tillsammans med nämnda Eriksson Elfsberg och supertalangen Victor Johansson finns det därför gott om kvalitet i Lerums offensiva led. Lagkapten för göteborgarna är en annan spelare med bakgrund i Warberg. Glommen-fostrade Pontus Reinholdsson spelade sju år i föreningens ungdomslag och utvecklingslag innan han 2020 testade vingarna i Lerum och division 1, som sedan blev uppflyttning till Allsvenskan. En bollskicklig högerback som vuxit de senaste åren och som säkert är sugen på att komma "hem" och visa upp sin bästa sida.

Förutom tre spelare i Lerum med bakgrund i Warberg så finns det ju också två personer i Warberg med en historia i Lerum. Assisterande tränaren Ludwig Bengtsson och backen Markus Berntsson hämtades båda därifrån för ett par år sedan. Fakta som såklart sätter lite extra krydda på mötet!

Bengtsson om Lerum

-För mig personligen är det såklart en rolig match att möta sitt gamla gäng. En fin förening som fostrat många bra innebandyspelare på senare tid. Det blir alltid lite schack när man ställs mot en gammal tränarkollega som man delat allt och lite till med under några år. Det är ett ungt och hungrigt gäng fortfarande. Det gäller att kväva den ungdomliga entusiasmen tidigt annars finns det en mentalitet som växer sig starkare och starkare ju längre matchen lider och då är de svåra att slå.

Så här ser du matchen

Live i Sparbanken Wictory Center. Biljetter köper du här!

Streama på innebandy.tv. Sändningen startar 14.50, matchstart 15.00.